In de leeszaal vind je een grote selectie tijdschriften, gaande van weekbladen als Humo en Knack tot gespecialiseerde computer-, tuin- en interieurmagazines en ga zo maar door. Bovendien mag je deze tijdschriften niet alleen ter plekke inkijken, je mag ze ook uitlenen!

 

Samen met onze kranten vind je de tijdschriften terug in de leeszaal op de eerste verdieping. Dit is de perfecte plek om even rustig te genieten van een goed artikel over jouw favoriete onderwerp.

In het rek staat het meest recente nummer van elk tijdschrift steeds frontaal geplaatst op de display. Dit nummer mag je niet uitlenen, dat staat ook duidelijk zo aangegeven op de cover. Als je de display omhoog klapt, vind je daarachter echter alle oudere nummers van het laatste jaar. Deze mogen wel worden uitgeleend.

Wil je nog verder teruggaan dan de nummers die je in onze leeszaal kan vinden? Nummers waarvoor geen plaats meer is in het rek bewaren we nog eventjes in ons magazijn alvorens ze af te voeren uit onze collectie. Vraag er gerust naar aan onze medewerkers.

En ten slotte heb je als lid van de bibliotheek ook toegang tot ons digitale krantenarchief. Dit is een schat aan informatie die je zomaar van thuis uit aan je vingertippen hebt: je vindt er alle artikels uit alle Belgische kranten en heel wat courante tijdschriften terug tot vele jaargangen geleden.