Strips zijn niet enkel iets voor kinderen: ook als volwassenen is het genieten van reeksen als Thorgal, XIII of Dirkjan, of van onze zogenaamde graphic novels.

 

Een graphic novel is een strip- of beeldverhaal met het karakter van een roman. Ze onderscheiden zich van de gekende strips doordat ze meer durven eisen van de lezer. Vaak nemen ze hun tijd om een genuanceerd verhaal te vertellen. Bovendien durven ze ook al eens de mogelijkheden en de grenzen van de striptaal af te tasten, net zoals een literaire roman dat met de geschreven taal doet.

De strips voor volwassenen vind je in de snuffelbakken achteraan in de middengang van de bib terug. Ze staan alfabetisch gerangschikt volgens de reekstitel, telkens achter het tussenschot met daarop ook nog eens die titel in kwestie.

De graphic novels vind je hier ook terug. Ze staan in het hoge rek opgesteld als klassieke romans en zijn te herkennen aan het icoon van het tekstballonnetje op de rug. Ze staan echter niet gerangschikt volgens auteur, maar net als de gewone strips volgens de titel van de reeks. Of de titel van de strip zelf als deze geen deel uitmaakt van een reeks.