In de muziekafdeling vind je een ruime keuze aan cd's en zelfs dvd's. Of je nu houdt van de nieuwste popmuziek, klassieke muziek, jazz, of wat dan ook. Je vindt het bij ons in de bib.

 

Ook muziek blijft nog steeds een mooi deel van ons aanbod uitmaken. We gaven onze cd's een prominente plaats aan het begin van de bib, tegenover de infobalie. De cd's staan hier gerangschikt per genre, waarbij elk genre met een nummer aangeduid wordt. Een overzicht van deze genres en hun bijbehorende codes vind je verderop op deze pagina.

Binnen elk genre staan de cd's dan alfabetisch op naam van de uitvoerder, die tot drie letters wordt afgekort. Lidwoorden worden daarbij weggelaten. Zo vind je de cd's van The Beatles bijvoorbeeld bij 78-BEA. Het nummer 78 wijst daarbij op "popmuziek".

Verzamelcd's ontlenen hun drieletterige afkorting aan de titel of de reeks van de cd, en krijgen daarna nog de extra aanduiding "VER", van "verzameling". De cd Klara Best of Jazz vind je bijvoorbeeld bij 73-KLA-VER. Al deze verzamelcd's vind je achteraan binnen hun genre.

 

Zoeken en luisteren naar liedjes

In onze catalogus kan je niet alleen zoeken naar cd's, naar uitvoerders of naar genres, je kan zelfs ook zoeken naar één specifiek liedje. Je krijgt dan te zien op welke cd's je het liedje allemaal kan terugvinden.

Op de detailpagina van elke cd krijg je dan ook een mooi overzicht van welke liedjes er allemaal op die cd staan. Bovendien vind je daar bij elk liedje ook een afspeelknop, waarmee je naar een muziekfragment van het liedje kan luisteren.

 

Indeling muziekgenres

Hier vind je de algemene onderverdeling van de muziekgenres en hun bijbehorende codes. Doorklikken op de omschrijving van het genre brengt je naar een overzicht van alle cd's binnen dat genre in onze catalogus.

 

Cd's in het magazijn

Helaas is er in de bibliotheek niet genoeg plaats om al onze cd's uit te stallen. Een groot deel van onze cd-collectie staat daarom in ons magazijn, en daar zitten vaak echte straffe dingen tussen. In het magazijn vind je ook onze muziek-dvd's, waarmee je kan genieten van een optreden van jouw favoriete ster.

Gelukkig kan je deze cd's natuurlijk wel nog steeds terugvinden via onze catalogus. Vraag gerust aan een van onze medewerkers om de cd in kwestie voor je uit het magazijn te halen, want deze mogen ook nog steeds worden uitgeleend.