Soms gaat het lezen niet meer zo gemakkelijk als vroeger om de eenvoudige reden dat de lettertjes op het blad te klein worden. Onze oplossing is simpel: we maken de lettertjes terug groter!

 

Aan het einde van onze fictie-afdeling vind je het rek met de groteletterboeken terug. Dat is dus aan de rechterkant van de bib, net na de jeugdafdeling. Je herkent de boeken aan de reuzengrote letter "G" op de rug. Ze staan net als alle andere leesboeken gerangschikt op de tot vier letters afgekorte achternaam van de auteur.

Het gaat om romans en verhalen die we vaak ook als een gewoon boek in huis hebben, maar die nu in een speciale editie zijn uitgebracht met een lettertype dat dubbel zo groot is. Hierdoor worden de boeken natuurlijk ook dubbel zo dik, maar geen nood: heel vaak zijn ze opgesplitst in twee of meer delen om te vermijden dat ze te zwaar of onhandelbaar worden.

En heb je trouwens al eens aan een e-reader van de bib gedacht? Deze ligt ontzettend licht in de hand en je kan er het lettertype helemaal naar wens mee aanpassen.

Label grote letter