De bibliotheek heeft een uitgebreid aanbod aan romans en verhalen voor volwassenen. Je vindt er de meest uiteenlopende boeken in terug: van oude klassiekers tot splinternieuwe thrillers en van romantische verhalen om bij weg te dromen tot pure science fiction.

 

Als overkoepelende term gebruiken we de aanduiding "Fictie". Je vindt deze boeken helemaal achteraan in de bibliotheek. Ze staan er alfabetisch gerangschikt op de eerste vier letters van de achternaam van de auteur. Deze letters vind je ook terug op de rug van het boek.

De boeken van de schrijver David Baldacci vind je dus allemaal terug bij de B, bij BALD. Let op: omwille van de grote hoeveelheid schrijvers die anders door elkaar zouden komen te staan, tellen we de voorvoegels als "Van" niet mee. De boeken van Paul Van Ostaijen vind je dus bij OSTA en de boeken van Griet Op de Beeck bij BEEC. Twijfel je? Zoek het even op via onze catalogus.

 

Om je bij het snuisteren tussen de rekken snel een idee te geven van waar de boeken over gaan, hebben ze meestal een genre-aanduiding op de rug meegekregen. Het gaat om de onderstaande genres. Doorklikken op het icoontje brengt je naar een overzicht van alle boeken van dat genre in onze catalogus.

 

 

Boeken voor adolescenten

De overstap van de jeugdafdeling naar de volwassenafdeling is vaak nogal intimiderend. Speciaal voor wie zich al te oud voelt voor de A-boeken maar toch ook nog niet helemaal klaar is voor "grote mensen boeken", zijn er de adolescentenboeken of Young Adult boeken.

Deze boeken staan tussen de fictieboeken voor volwassenen in, ook weer in alfabetische volgorde gerangschikt op familienaam van de auteur.

Je kan deze boeken herkennen aan de aanduiding AD op de rug van het boek. In de catalogus vind je ze terug via deze link.

 

Anderstalige boeken

Wil je graag eens een boek in een andere taal lezen? Tussen de fictieboeken staan ook anderstalige boeken. Deze zijn aangegeven met de vlag van de taal waarin het boek geschreven is op de rug van het boek.

In onze catalogus kan je je zoekresultaten ook steeds filteren op taal. Het gaat voornamelijk om boeken in het Engels of het Frans.

Let op: we hebben ook eenvoudige adolescentenboekjes in het Frans en het Engels die er vooral op gericht zijn de taal te leren. Deze vind je terug op de jeugdafdeling.