Collectie

Natuurlijk kan je in onze bib terecht voor de meest uiteenlopende boeken, maar je vindt bij ons nog zoveel meer!

Films, cd's, e-boeken, strips en graphic novels, tijdschriften, luisterboeken en noem maar op, we hebben het in alle maten en gewichten, voor elk wat wils.

Centraal in de bibliotheek staan boeken, boeken en nog eens boeken. De traditionele leesboeken natuurlijk, van ontspannende verhalen tot grote literaire meesterwerken en zoveel verschillende genres, plus de informatieve boeken.

Daarbij hebben we ook veel aandacht voor wanneer het lezen niet (meer) vanzelf gaat. Voor wie de lettertjes in onze boeken te klein zijn geworden, hebben we onze groteletterboeken en onze speciale Daisy-boeken. En ook wie wel goed kan zien maar niet zo taalvaardig is, kan bij ons toch genieten van een goed verhaal met onze Makkelijk Lezen collectie.

Wist je trouwens dat we in de bib ook e-boeken aanbieden? Net als onze luisterboeken kunnen ook deze een grote leeshulp betekenen, terwijl ze los daarvan ook gewoon door iedereen kunnen worden gesmaakt als een alternatieve vorm van lezen. Probeer ze zeker eens uit!

Romans en verhalen (Fictie)

Rekken in de volwassenenafdeling met aanduiding "HA"

Het hart van onze bibliotheek zijn onze leesboeken die je doen wegdromen, doen huiveren, doen lachen of op zoveel manieren beroeren
 

Lees meer

Informatieve werken (non-fictie)

Non-fictie volwassenen

Wil je iets weten over een bepaald onderwerp? Een nieuwe hobby uitproberen? Of gewoon nieuwsgierig? In de bib vind je het hele leven van A tot Z !
 

Lees meer

E-boeken

Tolino E-reader

Via de bib kan je ook gratis e-boeken uitlenen, op een e-reader van de bib, de ideale manier om deze nieuwe manier van lezen eens te testen!
 

Lees meer

Hulp wanneer lezen moeilijker gaat

Grootletterboeken

Dankzij de bib kan iedereen lezen en blijven lezen! Of je nu moeite hebt met de taal of niet meer goed kan zien, we hebben de nodige oplossingen in huis
 

Lees meer

 

 

In de bibliotheek koesteren we iedere manier van verhalen vertellen, ook los van het klassieke boek. Zo beschikken we bijvoorbeeld ook over een interessante stripcollectie - niet alleen voor kinderen maar zeker ook voor volwassenen, met onze graphic novels als kers op de taart.

Ook films en tegenwoordig ook tv-series zijn een fantastische manier om verhalen te vertellen. Breaking Bad, Game of Thrones, ... in onze dvd-afdeling vind je ze zij aan zij met de beste films van vroeger en nu.

Daarnaast bieden we ook tijdschriften aan als een actuele aanvulling op onze informatieve boeken. Zo heb je altijd toegang tot de meest actuele informatie binnen jouw interesse. Let op: de tijdschriften vind je in onze leeszaal op de eerste verdieping.

En naast verhalen en informatie bieden we ten slotte ook muziek aan, met een flinke collectie cd's en concert-dvd's die heel wat uiteenlopende genres bestrijkt, van klassiek over Nederlandstalig en hedendaagse pop tot wereldmuziek.

Strips

Strips volwassenen

Strips alleen maar iets voor kinderen? Dan wordt het dringend tijd dat je onze stripafdeling voor volwassenen en onze graphic novels ontdekt!
 

Lees meer

Tijdschriften

Tijdschriften van een andere bibliotheek

In de leeszaal op de eerste verdieping vind je niet enkel de krant van vandaag, maar ook tijdschriften die je ter plekke kan inkijken of kan uitlenen
 

Lees meer

Films & tv-series

Dvd's

Op zoek naar een goede film, een verfilmd boek misschien? Of naar die ene tv-serie waar iedereen het over heeft? We hebben het allemaal.
 

Lees meer

Muziek

Cd's

Van Bach tot Balthazar, de beste muziek in de meest uiteenlopende genres vind je in onze cd-afdeling of in ons magazijn (vraag ernaar aan de infobalie!)
 

Lees meer

 

Meer info over onze jeugdcollectie vind je hier