Via onze bibliotheek heb je toegang tot het volledige Vlaamse bibliotheeknetwerk, inclusief universiteitsbibliotheken. Ben je dus op zoek naar een heel specifiek werk, dan kan je dat via ons laten overkomen van een andere bibliotheek.

 

We hebben het dan vooral over oudere werken en werken die niet binnen ons aankoopbeleid vallen, maar die je toch graag in handen zou willen krijgen. Voor recentere werken zullen we altijd eerst kijken of we het boek misschien zelf kunnen aankopen.

Om te kijken of een titel ergens in Vlaanderen in een (openbare) bibliotheek te vinden is, kan je zelf op zoek gaan via zoeken.bibliotheek.be.

Heb je het boek ergens gevonden? Of wil je dat wij ernaar zoeken? Stuur een mail met jouw aanvraag naar bibliotheek@dilsen-stokkem.be. Bezorg ons zoveel mogelijk informatie over het werk in kwestie (ISBN of EAN, titel, auteur, waar je het gevonden hebt, ...).

Van zodra het door jou aangevraagde werk bij ons beschikbaar is, ontvang je van ons bericht dat het voor je klaar ligt aan onze infobalie.

 

Hoeveel kost een IBL-aanvraag?

  • Een werk dat overkomt van een andere Belgische openbare bibliotheek: 3 euro
  • Een werk dat overkomt van een Belgische wetenschappelijke bibliotheek: 8 euro
  • Kopies (bijvoorbeel van een tijdschriftartikel): min. 2 euro, ongeacht het aantal
  • Een IBL-aanvraag bij een buitenlandse bibliotheek (ook kopieën): prijs die aangerekend wordt door de uitlenende instelling + interne administratiekosten van 20%, met minimum van 5 euro

Let op: ook voor een niet-afgehaalde IBL-aanvraag moeten deze kosten worden betaald.