Snel naar

Na onze opstart in juni hebben we gaandeweg geleerd hoe we jou het best van dienst kunnen zijn, en dat is eigenlijk heel simpel: handhygiëne, mondmaskers en afstand houden. Met deze drie regels in het achterhoofd verloopt een bibbezoek - we durven het bijna niet hardop zeggen - zo goed als normaal.

 

Algemene regels

 • Er mogen maximaal 15 bezoekers tegelijk binnen. Dit wordt aangeduid op het scherm aan de deur: bij een groen scherm kan je binnen komen, bij een rood scherm wacht je buiten je beurt af.
   
 • Je mag alleen maar binnenkomen in de bib als je een mondmasker op hebt, en je moet dit ook je hele bezoek lang ophouden. Deze verplichting geldt niet voor kinderen onder de 12 jaar.
   
 • Ontsmet je handen wanneer je de bib binnen komt. Dit is verplicht! Je vindt handgel aan de automatische hygiënezuil aan de ingang.
   
 • Er is geen aangegeven looprichting meer doorheen de bib, we vragen je enkel om steeds voldoende afstand te bewaren tot de andere bezoekers, namelijk 1,5 meter. Kom je met meerdere personen tegelijk naar de bib, blijf dan bij elkaar in je bubbel.
   
 • Beperk je bezoek tot maximaal 30 minuten. Zorg dus dat dit zo efficiënt mogelijk gebeurt. Zo help je ook de wachtrijen te verkleinen.
   

 

Specifieke regels

 • De benedenverdieping van de bibliotheek is tijdelijk geen verblijfsruimte of ontmoetingsplaats meer: je kan er niet meer zitten, lezen of studeren.
   
 • Om het besmettingsgevaar tot een absoluut minimum te beperken zijn onze toiletten afgesloten. De bib is geen verblijfsruimte meer en we vragen je je bezoek zo efficiënt mogelijk uit te voeren. Een toiletbezoek hoort daar dus niet bij.
   
 • Je kan de catalogus nog maar beperkt raadplegen op enkele computers vooraan in de bib. We vragen je om zoveel mogelijk je eigen smartphone of tablet te gebruiken, wat je gewoon kan doen via onze gratis wifi. Bereid je bezoek voor door thuis al op te zoeken wat je wil uitlenen en waar het staat. Bij vragen richt je je tot onze medewerkers aan de infobalie.
   
 • In onze leeszaal zijn tijdens de openingsuren van de bibliotheek een beperkt aantal lees- en studieplaatsen beschikbaar. Meld je hiervoor aan aan de balie. Eens gezeten kan je je mondmasker afzetten. Je kan ook zelf je tijdschrift gaan in de leeszaal halen om uit te lenen, maar meld je ook daarvoor even aan aan de balie.
   
 • Onze inleverschuif blijft bestaan, maar kan enkel maar buiten onze openingsuren gebruikt worden voor het inleveren van materialen. Tijdens de openingsuren lever je alles zelf in via de zelfscanbalie. Let op: de materialen worden ingenomen vlak voor de bib weer open gaat, dus mogelijk pas een dag of meerdere dagen nadat je ze in de schuif hebt gestoken.

 

Verder gelden de regels van onze normale werking. Bij vragen kan je steeds terecht bij onze medewerkers aan de infobalie.

Ten slotte spreekt het voor zich dat alleen gezonde personen naar de bibliotheek kunnen komen. Vertoon je symptomen van het coronavirus? Blijf dan thuis, contacteer je huisarts en verzorg je goed.