STEM-Kamp

Tijdens de tweede week van de paasvakantie wordt de bib vier voormiddagen lang het uitvindershoofdkwartier bij uitstek voor kinderen die graag actief bezig zijn met robots, wetenschap en techniek!

STEM-kamp in Bibliotheek Dilsen-Stokkem

 


STEM, oftewel Science Technology Engineering and Mathematics, valt niet meer weg te denken uit de wereld van vandaag.

Voor veel kinderen oefenen deze onderwerpen ook een hele grote aantrekkingskracht uit: robots en computers, dingen uitvinden, ... dat spreekt tot de verbeelding natuurlijk!

Als ouder is het niet altijd makkelijk daarin mee te zijn. Maar daarom is er de bibliotheek! We hebben heel wat boeken over STEM natuurlijk, er is onze CoderDojo programmeerclub en we lenen zelfs kleine micro:bit computertjes uit.

En in navolging van een geslaagde eerste editie afgelopen zomer organiseren we deze zomer weer opnieuw een fantastisch STEM-kamp in de bib!

 

Wat houdt het STEM-kamp precies in?

Vier voormiddagen lang duiken we samen met jongens en meisjes die graag zelf aan de slag gaan de boeiende wereld in van robots en techniek. Op het programma staat:

✏️ 3D tekenen en printen
🤖 Lego Spike robots bouwen en programmeren
💡 Je eigen zaklamp bouwen
🛸 Vliegen met een drone

Verwacht geen saaie lessen, maar wel vier supertoffe sessies waarbij de kinderen zelf alles doen.

Dit STEM-kamp wordt georganiseerd in samenwerking met de Techniek- en Wetenschapsacademie van de UCLL, dus je kan erop vertrouwen dat dit kwalitatief zeker in orde is.

 

Het STEM-kamp praktisch

⚙️ Het kamp loopt van dinsdag 11 tot en met vrijdag 14 april, telkens van 9.30 uur tot 12.00 uur.
⚙️ Je schrijft je altijd in voor het volledige kamp van vier dagen.
⚙️ Het kamp is geschikt voor leergierige jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar.
⚙️ Voor- of naopvang is steeds mogelijk bij 't Kadeeke.

 

Kostprijs en inschrijven

Het STEM-kamp kost 15 euro per dag, oftewel 60 euro in totaal.

We voorzien een gezinskorting van 10% voor het tweede kind van hetzelfde gezin en 20% voor het derde kind van hetzelfde gezin.

Houders van een Kansenpas betalen enkel het Kansentarief UiTPAS van 20%, oftewel 12 euro in totaal. Dit tarief valt niet te combineren met de gezinskorting.

Inschrijven kan online via reservaties.dilsen-stokkem.be vanaf zaterdag 18 maart om 10.00 uur. Lukt dit niet? Op zaterdag 18 maart staan onze collega's van de jeugddienst van 10.00 tot 12.00 uur paraat om je verder te helpen aan de balie van de dienst Welzijn-VrijeTijd-Cultuur of telefonisch via 089 79 08 90.