Lezing Riadh Bahri - Uit de kast, in de kast

Naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie nodigen we journaalanker Riadh Bahri uit in de bib, die zijn levensverhaal neerschreef in het pakkende boek Uit de kast, in de kast.

>> Schrijf je meteen in onderaan de pagina

Lezing Riadh Bahri - Uit de kast, in de kast, op 17 mei in Bibliotheek Dilsen-Stokkem

 


Je geaardheid bekend maken blijft zelfs in onze hedendaagse maatschappij niet altijd even gemakkelijk. Bovendien klopt het ook niet wat je als buitenstaander vaak denkt: je out je één keer en vanaf dan is alles achter de rug.

Ook journalist Riadh Bahri ontdekte dat "uit de kast komen" niet iets is wat je één keer doet, maar iets wat je je hele leven lang moet blijven doen. Vandaar ook de titel van zijn boek: Uit de kast, in de kast. Het is zijn persoonlijk levensverhaal, verteld in zijn eigen stijl: met de nodige humor en snedigheid, maar ook heel pakkend.

Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie

Met dit boek en met deze bijbehorende lezing hoopt Riadh dat het voor anderen makkelijker wordt om zichzelf te zijn – en voor de wereld om iedereen zichzelf te laten zijn.

 

Wie is Riadh Bahri?

Riadh Bahri (1988) werd geboren in Duitsland als kind van een Vlaamse moeder en een Tunesische vader. Na zijn studies Taal- en Letterkunde in Gent kon hij onmiddellijk als journalist aan de slag bij de VRT. Eerst werkte hij achter de schermen, maar later ook als verslaggever en expert op de nieuwsdienst. Sinds 2022 is hij één van de vaste nieuwsankers van het VRT journaal.

Op VRT Max kan je nog steeds kijken naar de webreeks #BelRiadh waarin hij in zijn eigen stijl - snedig, luchtig en altijd zichzelf - gesprekken voert met twintigers het gesprek aangaat over de maatschappelijke thema's die hen bezig houden.

Eerder schreef hij ook al het hele persoonlijke Depressief? Loser! over zijn eigen worstelingen met die ziekte, en nu is er dus Uit de kast, in de kast.

 

Inschrijven voor deze lezing  

Deelname aan de lezing is volledig gratis, maar je moet je wel inschrijven. Dit kan door middel van het formulier hieronder. Let op: vul het formulier in per persoon die je wilt inschrijven.

Je inschrijving is pas compleet als je van ons de bevestiging hebt ontvangen.

Inschrijvingsformulier
Persoonsgegevens
Reservatie