Nieuw: Online inschrijven en betalen voor activiteiten

Sinds kort maakt de stad Dilsen-Stokkem gebruik van een nieuw computersysteem voor het beheer van activiteiten. Ook met de bibliotheek stappen we hierin mee voor wat betreft onze lezingen. Hierdoor kan je vanaf nu van thuis zelf je plaats reserveren én betalen.

Je vindt het nieuwe inschrijvingssysteem op http://reservaties.dilsen-stokkem.be. Je vindt hier het volledige cultuuraanbod van de stad Dilsen-Stokkem, inclusief dat van de bibliotheek*, plus ook het volledige aanbod van onze jeugddienst.

Om je te kunnen inschrijven voor een activiteit moet je je wel eerst registreren via de grote roze knop rechtsboven. Vervolgens moet je kiezen voor de optie Klik hier om je familie te registreren en alle stappen doorlopen. Indien er aan de activiteit een kostprijs verbonden is, kan je die ook onmiddellijk online betalen!

Let op: Je hebt hier je rijksregisternummer voor nodig! Dit nummer vind je achteraan op je identiteitskaart. Ook als je je in de bibliotheek komt inschrijven voor een activiteit, heb je vanaf nu dat nummer nodig.

Een uitgebreide handleiding** van hoe je je precies kan registreren kan je hier downloaden. En mocht het toch niet lukken, kom dan even langs in de bib.

Activiteiten van de bibliotheek waarvoor je je online kan inschrijven

* Dit nieuwe inschrijvingssysteem wordt voorlopig enkel nog maar gebruikt voor de bibliotheekactiviteiten die deel uitmaken van het cultuuraanbod van de stad Dilsen-Stokkem zoals dat werd gepubliceerd in de infobrochure. Voor andere activiteiten zoals onze @ppcafés en de Digidokter kan je je nog steeds per mail inschrijven. Voor de CoderDojo is er vanuit CoderDojo Belgium een specifiek inschrijvingssysteem voorzien.

** Deze handleiding werd geschreven met het oog op het zomeraanbod van de jeugddienst waarvoor kon worden ingeschreven vanaf 05/06/2019. De werkwijze in het document is echter nog steeds correct.