Jeugdboekenmaand: Wat doet kunst?

Hoera, de hoogmis van het kinderboek is weer aangebroken! Het thema dit jaar is Kunst, maar wat doet kunst eigenlijk precies? En wat is de link tussen boeken en kunst?

 

jbm_2020_nieuws.png

De hele maand maart kan je het antwoord op die vragen bij ons in de bib vinden. Of beter gezegd: helpen wij die vragen te stellen. Want in de kunst is de vraag zelf vaak interessanter dan het antwoord!

Als we het hebben over kunst, hebben we het over waarnemen – in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Kunst gaat over meer dan alleen maar mooie dingen. Kunst is een middel om iets uit te drukken, of dat nu jezelf, een idee, gedachte, een gevoel, een sfeer of nog iets anders is. En het zet iets in beweging.

Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Je zou kunnen zeggen dat het kunstwerk op zich pas het begin is.

 

De Jeugdboekenmaand in de bib

We nodigen alle derde studiejaren van Dilsen-Stokkem uit om het grote Jeugdboekenmaandspel te komen spelen in de bib. Dat wordt ongetwijfeld weer plezant interessant!

Maar iedereen kan meedoen met de Jeugdboekenmaand! Kom naar de bib, doe mee aan onze kunstige wedstrijd en maak kans op een leuke prijs. De jongste kinderen kunnen hun creatiefste kant laten zien, voor de ouderen wacht er een museaal zoektochtkruis-woordraadsel!

Boeken over kunst kan je hier terugvinden in onze catalogus.

 

De jeugdboekenmaand online

Op de website jeugdboekenmaand.be vind je nog meer nieuws, weetjes en filmpjes over de Jeugdboekenmaan en het thema Kunst. En ook hier kan je meedoen met een leuke wedstrijd, zoals meter Sien Wynants en peter Tom Schoonooghe het uitleggen in onderstaand filmpje: