Gezocht: Coaches voor onze CoderDojo

In september willen we weer starten met onze CoderDojo, de coolste programmeerclub voor meisjes en jongens van 7 tot 17 jaar uit de omstreken. En daar kan jij ons mee helpen!

We zijn namelijk op zoek naar enthousiaste coaches om onze ploeg van vorig jaar te versterken. Vorig schooljaar zijn we namelijk met onze CoderDojo begonnen en dat bleek meteen een schot in de roos, dat op veel waardering kon rekenen bij de deelnemers en hun ouders.

We zaten zo goed als elke maand vol, met vaak nog kinderen op de wachtlijst ook, en onze coaches genoten ervan de ninja's de wondere wereld van het programmeren binnen te leiden.

Wil jij hier deel van uitmaken? De trajecten uitstippelen die we voor onze ninja's voorbereiden? Of gewoon één keer in de maand komen helpen om de kinderen te begeleiden bij hun ontdekking van de wondere wereld van het programmeren? Laat het ons snel weten !

Vanuit de bibliotheek ondersteunen wij je graag om als vrijwilliger aan de slag te laten gaan binnen onze CoderDojo. We vragen geen diploma en je hoeft helemaal geen programmeerwonder te zijn. Een beetje achtergrond helpt natuurlijk, maar de goesting om kinderen te coachen en de bereidheid zelf ook bij te leren is veel belangrijker. Jouw persoonlijke interesse voor computers en/of elektronica kan een perfecte insteek zijn voor leuke projecten binnen de CoderDojo.

En zelfs als je helemaal niks met computers te maken wilt hebben, kan je ons misschien wel helpen met de praktische ondersteuning. Alle helpende handen zijn welkom!

Heb je interesse?

Wat is CoderDojo precies?

coderninja_small.jpg

In een CoderDojo leren kinderen en jongeren op een coole manier programmeren. Van een eenvoudig scriptje schrijven tot hele spelletjes ontwikkelen en robotjes bouwen, het kan allemaal...

Leren gebeurt in de CoderDojo door het zelf te doen. Kinderen kunnen op zichzelf dingen uitproberen en oplossingen zoeken of samen binnen de groep. Aan het einde van elke sessie volgt er steeds een korte show and tell voor de trotse ontwikkelaars.

Om de deelname voor de kinderen gratis te houden, wordt dus met vrijwilligers gewerkt. Alle CoderDojo's delen verder één belangrijke regel: Above all, be cool!

Meer info op dilsen-stokkem.bibliotheek.be/jeugd/coderdojo en op coderdojobelgium.be