De Feeënboom in de bib

Op donderdag 24 oktober wordt bij ons in de bibliotheek de eerste van zes "Feeënbomen" geplaatst. De bomen komen er voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben. Zij kunnen hun wensen voor de feestdagen in de bomen achterlaten.

feeenboom.png

De gezinnen hebben de wensen van hun kinderen bij het OCMW binnengebracht. Deze wensen worden anoniem in de verschillende feeënbomen verspreid, die op hun beurt op verschillende locaties in de stad worden geplaatst.

Vervolgens kan iedereen helpen om de wensen in vervulling te laten gaan:

1. Je neemt gewoon een enveloppe uit de boom
2. Je koopt het cadeautje
3. Je brengt het ingepakt binnen op het OCMW of in de bib. Op die manier komt het cadeautje anoniem op de juiste plaats terecht.

 

De Feeënboom is een iniatief van The Good Witches, in samenwerking met de Gezinsbonden Dilsen-Stokkem, de Maasschakels, de Sint-Vincentiusvereniging en het OCMW.

Als bibliotheek zijn we trots ons om ook steentje te kunnen bijdragen aan dit mooie project.

 

Plaatsen waar je een feeënboom kan vinden

  • Bibliotheek Dilsen-Stokkem
  • Administratief centrum (Dilsen)
  • Café "De Gouden Ster" (Elen)
  • Traiteur Jacky Jaeken (Rotem)
  • Hotel Beau Sejour (Lanklaar)
  • Dienstencentrum Stockheim (Stokkem)

 

Vrije gift ook mogelijk

Wil je graag iets doen om dit mooie initiatief te steunen maar lukt het niet een wens uit de boom te plukken? Je kan je altijd een gift storten op het rekeningnummer BE68 7512 1011 1134 met vermelding “De Feeënboom”. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar.