De Beste Boekenjuf zit in Dilsen-Stokkem!

Iene Bocken van de Stedelijke Basisschool Dilsen-Stokkem werd uitgeroepen tot Beste Boekenjuf van 2019. Iene geeft les in het vierde studiejaar en is een graag geziene gast in onze bib.

 

Wij zijn dan ook supertrots op "onze" boekenjuf. Het is altijd heerlijk om haar en haar leerlingen hier bij ons over de vloer te krijgen. Zoveel enthousiasme, zoveel inzet ... het leesplezier spat er elke keer weer vanaf!

Juffrouw Iene werd gekozen uit in totaal 70 leerkrachten die waren voorgedragen door ouders, leerlingen en collega's. De jury was vooral onder de indruk van de manier waarop ze haar leerlingen - en de hele school - leesplezier wil bijbrengen. Tegen het einde van het schooljaar is er geen enkele leerling in haar klas die niet af en toe eens naar een boekje grijpt.

Als winnaar van de prijs kreeg juffrouw Iene een pakket met 100 leuke boeken voor haar klas. En als dat niet genoeg is, zijn wij er natuurlijk nog altijd om haar bij te staan! Proficiat Iene!

 

De prijs voor de Beste Boekenjuf/meester wil waardering schenken aan leerkrachten die een concrete en dagelijkse inzet aan de dag leggen voor leesbevordering en het werken met kinderboeken in de klas.

De Beste Boekenjuf / Boekenmeester is een initiatief van GroKi (Groep Kinderboekenuitgevers) en wordt georganiseerd door GAU (Groep Algemene Uitgevers) en CANON Cultuurcel, in samenwerking met Boek.be, Klasse en Cultuurcentrum Deurne.