Pop-up zomerbib 16/07 Tugelaplein Stokkem uitgesteld

Vandaag zouden wij normaal gezien met onze pop-up zomerbib naar Stokkem trekken. We hadden ons op voorhand opgemaakt voor een zwoele zomernamiddag met lachende gezichten, goeie boeken, stralende kinderen en een stralende zon.

Ondertussen heeft het weer daar anders over beslist. Daar waar we afgelopen woensdag nog de pop-up in het park van Dilsen moesten uitstellen omwille van de hevige regenval, kampen we nu met de zware gevolgen van al die hevige regen van de afgelopen dagen.

Afgelopen nacht was een zeer hectische nacht. Heel wat mensen uit Stokkem en Lanklaar werden geadviseerd om hun huis te verlaten. Enkele van onze bibliotheekmedewerkers hebben zich samen met zovele andere medewerkers van Stad Dilsen-Stokkem de hele nacht ingezet om deze evacuatie en de communicatie daarrond zo goed mogelijk te laten verlopen.

Op dit moment staat ons hoofd niet naar de feel good zomersfeer van onze pop-up, en we vermoeden dat van u ook niet. Het voelt allesbehalve goed om vandaag in Stokkem onze bib op te stellen terwijl de Maas zich een eindje verder nog steeds zo grillig roert, al lijkt de situatie in Dilsen-Stokkem zelf gelukkig wel onder controle.

Vandaar dus onze beslissing de pop-up zomerbib vandaag niet te laten doorgaan. We hopen snel een nieuwe datum te kunnen vastleggen voor een bezoek aan Stokkem in betere omstandigheden. Hou onze website en onze facebookpagina in de gaten voor ons actueel programma.

Tot zien in de (zomer)bib, en vooral: nog veel moed aan iedereen die direct of indirect door het water werd getroffen. 🍀