We gaan op berenjacht!

Je hebt het waarschijnlijk al wel zien opduiken op Facebook: we blijven in ons kot, maar áls we buiten komen met de kinderen, dan gaan we op berenjacht!

berenjacht.PNG

Het idee is simpel. Kinderen kunnen niet meer veel doen buiten, behalve wandelen. En jij kan helpen om die wandelingen leuker te maken. Hoe? Zet een teddybeer zichtbaar aan je raam. De kinderen kunnen deze dan tijdens hun wandeling proberen te spotten. Geweldig toch!

Om dit geweldige initiatief nog toffer te maken voor de kinderen, kan je hen eerst het verhaaltje We gaan op berenjacht waar dit idee op gebaseerd is vertellen. Je kan dit verhaal nu niet komen uitlenen in de bib, maar je kan het wel gratis van thuis uit op je tablet installeren als een superdeluxe Fundel!

PS: Ook illustratice Kathleen Amant sprong mee op de berenjachtkar en ontwierp enkele mooie kleurplaten hiervoor. Deze kan je downloaden op haar website.

Wat zijn Fundels?

Fundels zijn digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar die ze kunnen (af)spelen en lezen op een tablet of smartphone. Centraal staat altijd het verhaal van een bestaand prentenboek met rijke illustraties, maar Fundels gaan verder waar een gewoon verhaal stopt ...

Als lid van de bib kan je heel wat Fundels gratis lenen, gewoon van thuis uit via Mijn Bibliotheek. Meer info lees je hier.

Extra aanbod ten tijde van Corona

Voor kleuters en beginnende lezertjes is onze gratis Fundels app dus een ware goudmijn voor een gezin in lockdown-modus.

Speciaal voor deze vreemde tijden krijg je via de Fundels app nu 15 Fundels gratis. Het gaat om een mix van prentenboeken en AVI-leesboekjes. Deze blijven beschikbaar tot en met 3 april.

Bovendien herhalen we ook ons aanbod van de schoolvakanties: elke week tot 3 april kan je 2 extra boekjes ontlenen uit onze catalogus, bovenop de 7 ontleningen die je als bibliotheekgebruiker gratis kan doen.

Meer info lees je hier.

Let op: volg steeds de richtlijnen van de overheid, ook als je op berenjacht gaat.