Leesgroep

Al meer dan 10 jaar op rij is onze leesgroep de gezelligste bijeenkomst voor iedereen die graag leest en graag praat over wat hij gelezen heeft.

Per jaar bespreken we zes boeken. Wil jij ook graag meedoen? Iedereen met een gezonde goesting voor goede boeken is van harte welkom!

De leesgroep heft het glas

Deelnemen aan de leesgroep betekent je literaire horizonten verruimen. Je ontdekt boeken die je uit jezelf misschien niet zou lezen. En of je het boek zelf nu goed of slecht vond, de bespreking ervan maakt het altijd de moeite waard. Al die verschillende meningen maken je leeservaring dubbel zo interessant.

In een hartelijke, ongedwongen sfeer kan iedereen vertellen wat hij of zij van het boek vond. Voorkennis of achtergrondinformatie is daar niet bij nodig. Onder leiding van onze literaire experte Arlette Venken bespreken we het boek wel vanuit verschillende invalshoeken, maar nooit op een saaie, schoolse manier.

Heb je zin om mee te komen lezen? Schrijf je snel in d.m.v. een mailtje naar bibliotheek@dilsen-stokkem.be. Na je inschrijving bezorgen wij je zo snel mogelijk een exemplaar van het volgende boek dat gelezen wordt.

 

Praktische informatie

  • We bespreken 6 boeken per leesjaar (september - juni)
  • Wij lenen deze boeken uit bij andere bibliotheken; hiervoor rekenen we 3 euro aan per boek
  • Voor het leesjaar 2021-2022 liggen volgende bijeenkomsten vast: 20/08, 08/10, 26/11, 21/01, 18/03 en 20/05, telkens om 20 uur
  • Als lid van de leesgroep heb je inspraak in de keuze van de boeken voor het volgende leesjaar