Kinder- en Jeugdjury

Een leesclub voor kinderen, waarbij je samen met andere lezers in heel Vlaanderen dezelfde boeken leest en als een echte jury kiest welk boek je het beste vond.

Ben jij dus een echte boekenwurm en zit je in het 3e, 4e, 5e of 6e leerjaar? Dan is de Kinder- en Jeugjury Vlaanderen - of kortweg KJV - zeker iets voor jou!

Logo Kinder- en Jeugdjury vlaanderen

Enkele jaren geleden bliezen wij samen met heel wat Limburgse bibliotheken het stof weer af van een mooie oude traditie: de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen. En het werd een succes!

Met de KJV brengen we kinderen samen die graag lezen. Per leeftijdscategorie worden een aantal toffe boeken gekozen die ze om de beurten lezen.

En anders dan vroeger: we komen ook geregeld samen om over de boeken te praten, spelletjes te doen en het leesplezier warm te houden. Ieder jaar weer is dit een schitterende bende.

 

Inschrijven leesjaar 2020-20201

Wil jij dit jaar ook meedoen met de KJV? Schrijf je meteen in via het online formulier.

Onze eerste samenkomst vindt plaats op vrijdag 25 september.

Volgende samenkomsten zijn gepland in november, januari en maart, met een extra Limburgse afsluiter in april/mei.

 

De KJV praktisch

We bespreken 8 jeugdboeken per leesjaar, dat loopt van eind september tot eind maart. Hiervoor krijg je van ons ook een superdeluxe KJV-leesdagboek.

We doet dat in twee groepen: eentje voor het 3e en 4e studiejaar en eentje voor het 5e en 6e studiejaar.

Tijdens dit leesjaar komen we 4 keer samen in de bib om de boeken te bespreken en ervaringen uit te wisselen. Dit doen we op een supergezellige manier, met een hapje en een drankje erbij. Tijdens de laatste bijeenkomt geven we punten aan de boeken als een echte jury.

In mei wordt er een groot slotfeest georganiseerd voor alle Limburgse bibliotheken, waarbij ook de genomineerde auteurs en illustratoren worden uitgenodigd. Daar worden ook de winnende boeken bekend gemaakt.

 

Meer informatie over de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen lees je op www.kjv.be.