Leeshulp

Lezen moet je leren, maar dat is niet altijd evident. Niet elk kind is hier even vlot mee weg en dat is ook niet erg. Wat belangrijk is, is dat elk kind plezier kan hebben in lezen!

Om dat te bereiken hebben we in de bib heel wat leuks in huis!

"Ik haat lezen" als graffiti tag

Onze niveauboekjes zijn de ideale manier om beginnende lezertjes op weg te helpen. Maar een goed taalgevoel en goed leren lezen begint eigenlijk al eerder, bij een goede Boekstart. Speciaal voor anderstalige ouders zijn er bovendien onze tweetalige Nik-Nak-boekjes, die hen helpen om voor te lezen in het Nederlands.

Blijkt later dat lezen moeilijk gaat, dan blijven we de nodige ondersteuning bieden. Zo zijn er onze Makkelijk lezen boeken die een bestaand verhaal in een iets makkelijkere taal verpakken, en ook boeken met een lettertype dat speciaal werd ontwikkeld voor mensen met dyslexie.

Nog voor kinderen met dyslexie zijn er onze Daisy-boeken. Dit zijn ingesproken verhalen die je kan afspelen op je computer en waarbij je de leessnelheid kan aanpassen en zelfs zin per zin kan voor- of achteruitspoelen. Dit is ook zeer fijn in combinatie met het papieren boek! Daarnaast hebben we ook "gewone" luisterboeken in onze jeugdafdeling.

Niveauboekjes als start (AVI)

Fictieboeken jeugd

Wanneer je kind voor het eerst begint te lezen, krijgt het op school te horen welke niveauboekjes de juiste uitdaging vormen om hierin te blijven groeien

Boekjes voor anderstaligen (Nik-Nak)

NikNak boekjes

Om ook anderstalige ouders het vertrouwen te geven om van jongs af aan in het Nederlands voor te lezen bieden we leuke tweetalige boekjes aan

Makkelijk lezen & dyslexie

Kinderen die moeite hebben met lezen, houden daarom niet minder van leuke verhalen, dus bieden we die ook aan in een vorm speciaal op hun maat

Daisy-boeken

Kind dat met hoofdtelefoon naar Daisy-boek luistert

Een Daisy-boek is een ingesproken verhaal dat je toelaat om hoofdstuk per hoofdstuk of zelfs zin per zin terug- of door te spoelen en nog veel meer!