Voor de kleinste bibliotheekbezoekers hebben we een ruime keuze aan boekjes. De tekeningen zijn hier vaak even belangrijk als het verhaal zelf, zodat ze zelf goed kunnen volgen bij het voorlezen.

 

Peuterboekjes

Voor hele kleine kinderen bieden wij kartonboekjes aan, wat veiliger is in hun handjes. Ze zelf de boekjes laten ontdekken vinden ze geweldig, en de verhaaltjes zijn lekker eenvoudig om aan hen voor te lezen.

Je vindt de peuterboekjes in de grabbelbakken in de jeugdafdeling, meteen rechts na de infobalie. Deze bakken staan op kinderhoogte, dus laat ze zeker zelf kiezen! De boekjes dragen allemaal een grote rode stikker op de rug en een thematische aanduiding op de cover.

 

Voorleesboeken

De prentenboeken voor kinderen die nog niet zelf kunnen lezen vind je in de eerste hoge rekken die je tegenkomt in onze jeugdafdeling. Ze hebben geen kartonnen pagina's meer, maar zijn "echte" boeken, waarbij de tekeningen wel nog steeds even belangrijk zijn als het verhaal.

We hebben de voorleesboeken ingedeeld volgens thema: boerderijdieren, humor, op het potje gaan, leren tellen, etc... Zo vind je heel snel de leukste boeken voor jouw kind terug.