Matilda, Harry Potter, Pipi Langkous ... de meest onsterfelijke personages uit de literatuur komen niet toevallig uit een jeugdboek. Op jonge leeftijd kan een goed boek immers een onuitwisbare indruk nalaten.

 

Onze bib beschikt dan ook over een uitgelezen selectie leesboeken voor alle leeftijden. Klassiekers zoals de boeken van Roald Dahl en Astrid Lindgren staan hier zij aan zij met jong geweld. Bij ons vindt ieder kind wel een boek dat een smaak valt !

Onze leesboeken zijn opgedeeld volgens leeftijd. Deze onderverdeling wordt op de rug van het boek aangeduid met een letter volgens onderstaand schema:

  • C-boeken voor 6 tot 9 jaar
  • B-boeken voor 9 tot 11 jaar
  • A-boeken voor 11 tot 14 jaar

Let op: Deze leeftijdsaanduiding is natuurlijk enkel maar een aanduiding, en geen strikte regel. Het is dus niet zo dat je effectief pas vanaf je elfde verjaardag A-boeken mag lezen, of dat je dan geen B-boeken meer zou mogen lezen. Ieder kind groeit op zijn eigen tempo door onze jeugdafdeling heen.

 

De C-boeken vind je in de lage rekken in de middengang van de bib onder de niveauboekjes. De A- en B-boeken vind je aan de rechterkant van de bib tussen de voorleesboeken en de strips. Ze staan er alfabetisch gerangschikt op de eerste vier letters van de achternaam van de auteur. Deze letters vind je ook terug op de rug van het boek.

De boeken van de schrijver Jef Aerts vind je dus allemaal terug bij de A, bij AERT. Let op: omwille van de grote hoeveelheid schrijvers die anders door elkaar zouden komen te staan, tellen we de voorvoegels als "Van" of "De" niet mee. De boeken van Marc De Bel vind je dus bij BEL. Twijfel je? Zoek het even op via onze catalogus, en let ook altijd goed op de leeftijdscategorie A, B of C.

 

Voor wie ten slotte de leesboeken van onze jeugdafdeling ontgroeid is en de overstap naar de volwassenenafdeling wil maken, zijn er ten slotte onze young adult of adolescentenboeken (AD).