CoderDojo

De wereld om ons heen bestaat steeds meer uit eentjes en nulletjes, en die wereld heeft nieuwe helden nodig...

Onze CoderDojo is een maandelijkse programmeerclub voor kinderen waar iedereen op zijn eigen tempo nieuwe dingen kan leren.

coderdojo_logo.png

In onze club leer je op een coole manier programmeren. Van een eenvoudig scriptje schrijven tot hele spelletjes ontwikkelen en robotjes bouwen, het kan allemaal...

Leren doe je in de CoderDojo door het zelf te doen. Je komt terecht in een leuke groep waar je naar hartelust kan experimenteren en waar je vooral eigen ding kan doen, steeds onder het toeziend oog van onze coaches.

De CoderDojo staat open voor meisjes en jongens van 7 tot 17 jaar en is altijd volledig gratis. We komen samen op elke laatste zaterdag van de maand, telkens van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Meer info over de eerstvolgende CoderDojo vind je in onze agenda

Alle data 2019-2020: 28/09, 26/10, 30/11, 21/12, 25/01, 29/02, 28/03, 25/04 en 30/05

De verschillende sessies staan los van elkaar, je kan dus ook elke keer voor het eerst aansluiten. Wel geven we de kinderen die de laatste keer naar de dojo zijn geweest voorrang bij het inschrijven.

 

De regels van onze CoderDojo

  • Onze CoderDojo is er voor iedereen, en iedereen werkt op zijn eigen tempo aan wat hij of zij zelf wil
  • Onze CoderDojo is volledig gratis !
  • We verwachten dat de kinderen zelf een laptop meebrengen, maar we hebben ook wel enkele toestellen voor als dat niet lukt (beperkt aanbod)
  • We beginnen met de superleuke en supereenvoudige programmeertaal Scratch; later bieden we misschien nog andere dingen aan ook (Arduino, Micro:bit, Minecraft, ...)
  • Onze coaches lossen de problemen die de kinderen tegenkomen bij het programmeren niet voor hen op, maar helpen hen zelf een oplossing te vinden
  • Mama's en papa's blijven niet bij de kinderen, maar kunnen een half uurtje voor het einde wel komen kijken naar het toonmoment als resultaat van een namiddagje programmeren

Maar de belangrijkste regel van CoderDojo is ... above all, be cool !

 

Zelf meewerken als coach?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste coaches om onze jongens en meisjes bij te staan in hun digitale ontdekkingstocht. En zelfs als je niks van computers kent, kan je misschien wel meehelpen met de praktische kant van de CoderDojo. Heb jij daar zin in? Lees er hier meer over.

Check zeker ook coderdojobelgium.be !