CoderDojo

De wereld om ons heen bestaat steeds meer uit eentjes en nulletjes, en die wereld heeft nieuwe helden nodig...

Onze CoderDojo is een maandelijkse programmeerclub voor kinderen waar iedereen op zijn eigen tempo nieuwe dingen kan leren.

coderdojo_logo.png

In onze club leert je zoon of dochter op een coole manier programmeren. Van een eenvoudig scriptje schrijven tot hele spelletjes ontwikkelen en robotjes bouwen, het kan allemaal...

Leren doen de ninja's van de CoderDojo door het zelf te doen. Ze komen terecht in een leuke groep waar ze naar hartelust kunnen experimenteren en waar ze vooral eigen ding kunnen doen, steeds onder het toeziend oog van onze coaches.

De CoderDojo staat open voor meisjes en jongens van 7 tot 17 jaar en is altijd volledig gratis. We komen samen op elke laatste zaterdag van de maand, telkens van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Let op: omwille van COVID-19 splitsen we de CoderDojo telkens op in twee groepen

 

 • Groep 1 [Micro:Bit basics] voor starters en ninja's die al enkele dojo's hebben gevolgd.

  Aan de hand van de visuele "blokken"-structuur van Micro:Bit maken we hen vertrouwd met variabelen en met de booleaanse logica van AND, OR en NOT. We voorzien telkens een uitdagende opdracht om dit te blijven herhalen.
   
 • Groep 2 [Micro:Bit javascript] voor ninja's die de basis van variabelen en de booleaanse logica al zelfstandig kunnen toepassen.

  Hier stappen we over naar een echte programmeertaal! Aan de hand van JavaScript breiden we de kennis van de ninja's uit met iteraties, functies en nog veel meer coole concepten, waardoor we écht leuke dingen gaan kunnen doen.

 

Praktische info en inschrijven

De CoderDojo vindt telkens plaats op de laatste zaterdag van de maand, behalve in december (dan is het op 19/12). De eerstvolgende keer is:

De verschillende sessies staan los van elkaar, je kan dus ook elke keer voor het eerst aansluiten. Let op: om bij groep 2 te kunnen aansluiten heb je wel wat voorkennis nodig!

Weet je niet in welke groep inschrijven? Neem dan contact op met ons.

 

De regels van onze CoderDojo

 • Onze CoderDojo is er voor iedereen, en iedereen werkt op zijn eigen tempo aan wat hij of zij zelf wil
 • Onze CoderDojo is volledig gratis !
 • We verwachten dat de kinderen zelf een laptop meebrengen, maar we hebben ook wel enkele toestellen voor als dat niet lukt (beperkt aanbod)
 • We beginnen te werken met de Micro:Bit, een minicomputertje dat tegelijk heel eenvoudig en heel krachtig is. Later kunnen mogelijk ook andere dingen aan bod komen (Scratch, Arduino, ...)
 • Onze coaches lossen de problemen die de kinderen tegenkomen bij het programmeren niet voor hen op, maar helpen hen zelf een oplossing te vinden
 • Mama's en papa's blijven niet bij de kinderen, maar kunnen een kwartiertje voor het einde wel komen kijken naar het toonmoment als resultaat van een namiddagje programmeren

Maar de belangrijkste regel van CoderDojo is ... above all, be cool !

 

Vier in retro-arcadestijl gepixeleerde ninja's gepresenteerd in stoere pose met opschrift Wanted Coach M-V-X en het logo van de CoderDojo

Zelf meewerken als coach?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste coaches om onze jongens en meisjes bij te staan in hun digitale ontdekkingstocht. En zelfs als je niks van computers kent, kan je misschien wel meehelpen met de praktische kant van de CoderDojo.

Heb jij daar zin in? Lees er hier meer over.

Check zeker ook coderdojobelgium.be !