Boekstart

Met dit project willen we kleine kinderen op een leuke manier in contact brengen met boeken. Zo investeren we mee in hun toekomst.

Hiertoe delen we meerdere boekenpakketjes uit aan de jonge ouders uit onze gemeente. Het laatste daarvan kan je komen afhalen in de bib zelf.

Boekstartmascotte slapend onder een boek

Ieder kind verdient een goede start en volgens ons is dat: een Boekstart. Op jonge leeftijd in contact komen met boeken is namelijk erg bevorderlijk voor de ontwikkeling van het kind, zoals onderzoek heeft uitgewezen.

Daarom delen wij pakketten uit met fijne voorleesboekjes, nog voor de kinderen naar school gaan. Op die manier willen we jonge ouders aanmoedigen om voor te lezen aan hun kinderen.

Dus nu is er geen excuus meer: zorg dat je je pakketjes in handen krijgt en voorlezen maar!

 

Eerste pakketje: bij Kind en Gezin

Wanneer je met je baby van 6 maanden naar het consultatiebureau van Kind & Gezin gaat, ontvang je daar een gratis boekenpakketje voor de baby.

 

Tweede pakketje: in de bib

Heeft je kind de leeftijd van 15 maanden bereikt, dan kun je een peuterpakketje komen afhalen bij ons in de bib. Je krijgt hiervoor een uitnodiging mee tijdens je bezoek aan het consultatiebureau (vergeet deze niet mee te brengen!).

Dit is het ideale moment om ook eens kennis te maken met onze bib, want wij willen graag paraat staan om jou te helpen voorlezen aan je zoon of dochter. Want met belangrijke dingen kun je niet vroeg genoeg beginnen!

 

Boekstart is een project van Iedereen Leest in samenwerking met Kind en Gezin, het OCMW en de openbare bibliotheek. Meer uitleg vind je op de website http://www.boekstart.be.