Snel naar

Om er tijdens deze langdurige sluiting van de bibliotheek voor te zorgen dat je uitgeleende materialen weer opnieuw kon inleveren, hebben we een inleverschuif geïnstalleerd. Sinds maandag 27 juli kan je zelf weer je materialen inleveren via de zelfscanbalie in de bibliotheek.

Buiten de openingsuren van de bib blijft de de inleverschuif voorlopig wel nog beschikbaar. Zo kies jij dus helemaal zelf wanneer je je materialen inlevert.

 

1. Hoe de inleverschuif gebruiken?

  • Gebruik de inleverschuif alleen als de bib gesloten is, anders kan je inleveren via de zelfscanbalie in de bib
  • Hou minstens 1,5 meter afstand als er nog andere mensen in de buurt zijn
  • Schuif de materialen langs de zijkanten naar binnen, dat zorgt voor een betere spreiding van de materialen

 

 

2. Is de inleverschuif veilig?

Door het gebruik van de inleverschuif moet je niet tegelijk met alle andere leners naar de bibliotheek komen. Je kan zelf kiezen wanneer dat voor jou het beste past.

Bovendien blijf je in de open lucht, wat de kans op besmetting aanzienlijk verkleint.

Zijn er toch net andere leners in de buurt wanneer jij je materialen komt inleveren? Hou dan minstens 1,5 meter afstand en respecteer de algemene coronamaatregelen.

 

3. Kan ik inleveren combineren met uitlenen?

Jazeker, het is perfect mogelijk om de boeken die je thuis hebt terug te brengen en weer nieuwe boeken uit te lenen.

In dat geval kom je dus echter tijdens de openingsuren van de bib en hoef je de inleverschuif niet te gebruiken!

 

4. Wanneer worden de boeken gescand?

Materialen door de inleverschuif inleveren is natuurlijk niet hetzelfde als ze inleveren via de zelfscanbalie. Materialen die via de inleverschuif werden ingeleverd, moeten naderhand nog door onze medewerkers worden gescand. Pas dan zijn ze effectief ingeleverd en verdwijnen ze van jouw naam.

Dit gebeurt dus pas de eerstvolgende dag dat de bibliotheek weer open is. Hou hier rekening mee.

Over het scannen van de materialen krijg je geen bericht. Je kan dit zelf opvolgen via Mijn Bibliotheek. Let wel: wij zien er met zeer veel zorg op toe dat alle boeken die via de inleverschuif worden ingeleverd daarna correct worden gescand. In discussies over het al dan niet inleveren van een boek geldt als regel: niet gescand, niet ingeleverd.

Steek je bijvoorbeeld op woensdagavond na sluitingstijd een boek in de inleverschuif, dan zal dat op donderdagvoormiddag worden gescand. Moest je het ten laatste op woensdag terugbrengen, dan ben je dus één dag te laat.