Fundels

Met deze digitale prentenboeken voor kinderen van 3 tot 7 jaar kan je hen zelfstandig aan de slag laten gaan op je tablet. Of samen natuurlijk!

Centraal staat altijd een kwalitatief verhaal met rijke illustraties, maar Fundels gaan verder waar een gewoon prentenboek stopt ...

Fundels

Doordat Fundels op een tablet worden gelezen, zijn er veel meer mogelijkheden dan op papier. Zo wordt het verhaal verrijkt en verder uitgediept. Je kan het zelf lezen, laten voorlezen en zelfs spelletjes spelen die op het verhaal gebaseerd zijn.

Hierdoor worden kinderen uitgedaagd om hun taal- en leesvaardigheden te versterken.Doordat ze het verhaal zelfstandig en op meerdere manieren ontdekken, creëert Fundels een sterkere leeservaring en een leereffect dat langer behouden blijft.

Als lid van de bib kan je per kalenderjaar 7 gratis Fundels uitlenen. Zo kan je jonge kinderen op een speelse manier prentenboeken laten ontdekken en hen op een verantwoorde manier de tablet laten gebruiken.

 

Fundels new

Let op: Heb je de oude Fundels app nog op je tablet of smartphone staan? Dan moet je deze updaten om van de extra uitleningen tijdens vakantie te profiteren. Dit kan ook via de App Store of Play Store. Als je het lachende gele mannetje ziet als logo van de app, dan zit je goed.

 

Hoe werkt het precies?

  • De Fundels prentenboeken zijn beschikbaar in de Fundels app. Deze is gratis voor zowel Android als Apple. Bovendien is er ook een versie voor windows computers beschikbaar.
  • Om de Fundels te kunnen uitlenen binnen de app moet je je hierin aanmelden met je Mijn Bibliotheek profiel. Dat kan je aanmaken helemaal rechtsbovenaan op deze website.
  • Elke lener kan via de bib 7 Fundels per kalenderjaar lenen binnen de app. Deze blijven telkens 4 weken lang beschikbaar.
  • NIEUW: Tijdens elke vakantie krijg je daar per vakantieweek nog eens 2 extra Fundels bovenop (in de zomervakantie beperkt tot 12 extra Fundels), die ook 4 weken beschikbaar blijven of tot de laatste vakantiedag.
  • Om de Fundels te lenen heb je een internetverbinding nodig. Hierbij worden de Fundels op je toestel gedownload. Daarna zijn ze ook offline beschikbaar.

Downloaden voor Android (Google Play)

Logo van Google Play (Android)

Download de app nu uit de officiële Googple Play Store: je kan de Fundels app installeren op elke tablet of smartphone met Android versie 4.0 of hoger
 

Naar Google Play

Downloaden voor Apple (App Store)

Logo van de App Store (Apple)

Download de app nu uit de officiële App Store van Apple: je kan de Fundels app installeren op elke iPad of iPhone met iOS versie 6.0 of hoger
 

Naar de App Store

Snel aan de slag met Fundels

Screenshot uit Fundels app met acht Fundels op een rij

Heb je graag nog meer uitleg over hoe je zelf met Fundels aan de slag kan? Bekijk hier het eenvoudige stappenplan of raadpleeg de uitgebreide handleiding
 

Lees meer

Fundels als deel van de digitale bibliotheek

Laptop met boekenkast als scherm op gele achtergrond

Om Fundels te kunnen lenen via de bib heb je een Mijn Bibliotheek profiel nodig, dat je ook nog voor heel wat andere online diensten van de bib kan gebruiken
 

Lees meer