Van zodra de wereld opengaat voor kinderen, verdiepen ze zich graag in hun favoriete onderwerp. Dinosaurussen, paarden, voetbal, ... waar jouw kind ook vol van is, wij hebben leuke boeken boordevol informatie op kindermaat. Ook moeilijkere thema's als kinderrechten of seksualiteit komen aan bod.

We noemen deze weetboeken soms ook wel onze informatieve boeken, of non-fictie boeken. Je vindt ze aan de rechterkant van de bib, aan weerszijden van onze stripafdeling. De boeken staan hier per onderwerp gegroepeerd volgens een heel handig, kleurrijk plaatsingssysteem.

In dit systeem heeft elk algemeen domein van het leven een eigen kleur. Zo heeft alles wat met de natuur te maken heeft een groen label, en wijst een geel label naar kunst en vrije tijd. Binnen deze domeinen worden vervolgens verschillende rubrieken onderscheiden met een eigen icoontje. Zo heb je binnen het domein van de natuur rubriek als "Tuinieren" of "Knaagdieren".

Op deze manier kunnen zelfs jonge kinderen al helemaal zelfstandig op zoek gaan naar de tofste boeken over hun favoriete onderwerp! Ook bij het opzoeken via onze catalogus brengt dit systeem je heel snel bij het juiste boek.