Iets opzoeken

Is het zoeken naar een boek in een bibliotheek zoiets als zoeken naar een speld in een hooiberg? Gelukkig niet, want alles in de bib heeft zijn specifieke plaats.

Wat die plaats is, kan je terugvinden in onze online catalogus. Je kan daarin zoeken naar titels, schrijvers, genres en noem maar op, zodat je altijd vindt wat je zoekt!

Zoekbalk geminimaliseerd in menubalk

Iets opzoeken in onze catalogus werkt heel eenvoudig. Je typt in de zoekbalk bovenaan deze pagina in waar je naar op zoek bent.

Dat kan eender wat zijn: een stukje van een titel zijn, een schrijver, een zanger, een acteur, ... zelfs een genre of een plaatsnaam of wat dan ook ...

Van zodra je iets begint te typen, krijg je trouwens al suggesties over waar je misschien op zoek naar bent.

 

Je zoekresultaten filteren

Afhankelijk van wat je hebt ingegeven, zal je een korte of net een hele lang lijst met resultaten krijgen.

Om bij een lange lijst niet alle resultaten één voor één te moeten afgaan, verschijnen er dan filters bovenaan in beeld, onder de zoekbalk. Hiermee kan je die lange lijst korter maken door te gaan kiezen aan welke specifieke criteria de zoekresultaten moeten voldoen.

 

Meer informatie over het resultaat

Heb je gevonden wat je zocht? In je resultatenlijst krijg je meteen ook al een beetje uitleg, maar je vindt er ook drie hele belangrijke knoppen:

  • Zet op lijst: hiermee bewaar je de titel online op een lijstje binnen Mijn Bibliotheek
  • Waar staat het: hiermee krijg je meteen te weten of wat je zocht beschikbaar is of niet, en waar je het kan vinden in de bib
  • Details: hier krijg je alle verdere, uitgebreide info en kan je eventueel een reservatie plaatsen

 

Nog niet gevonden wat je zocht?

Om heel gericht te zoeken of hele complexe zoekopdrachten samen te stellen, kan je gebruik maken van de zoektaal van onze catalogus.

Daarnaast kan het natuurlijk ook zijn dat je iets zoekt wat niet in onze collectie zit. Maar ook in dat geval kunnen we je steeds van dienst zijn.

Lijstjes maken

Knop "Zet op lijst" op achtergrond van boeken

Via de knop "Zet op lijst" kan je heel eenvoudig zelf lijstjes maken en opslaan in Mijn Bibliotheek - handig voor wat je nog wil lezen bijvoorbeeld!
 

Lees meer

Volwassenenafdeling

Rekken in de volwassenenafdeling met aanduiding "HA"

Ontdek hier hoe onze volwassenenafdeling in elkaar zit, zodat je alles snel kan terugvinden als je het hebt gevonden via de knop "Waar staat het"
 

Lees meer

Jeugdafdeling

Weetboeken jeugd

Ontdek hier hoe onze jeugdafdeling in elkaar zit, zodat je alles snel kan terugvinden als je het hebt gevonden via de knop "Waar staat het"
 

Lees meer

Zoektaal

Het woord "Librarian" in het lettertype van Google

In plaats van na het uitvoeren van je zoekopdracht met filters te werken, kan je ook op voorhand al een complexe, voorgefilterde zoekopdracht ingeven
 

Lees meer