Livre
Néerlandais

De aflossing : proloog van De wetten van de magie

Autre titre Bottenschuld in de bundel Legenden I

Terry Goodkind (auteur), Josephine Ruitenberg (traducteur)

De aflossing : proloog van De wetten van de magie

Autre titre Bottenschuld in de bundel Legenden I

Dans la série:
Genre:
Tovenaar Zedd moet tijdens een oorlog een verschikkelijke keuze maken tussen het leven van zijn dochtertje en het algemeen belang.
Titre
De aflossing : proloog van De wetten van de magie
Autre titre
Bottenschuld in de bundel Legenden I
Auteur
Terry Goodkind
Traducteur
Josephine Ruitenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Debt of bones
Éditeur
Amsterdam: Luitingh Fantasy, © 2020
126 p. : kaart
ISBN
9789024595921 (paperback)

Commentaires

Deze novelle is de proloog van de populaire fantasy-reeks 'De wetten van de magie'. Het verhaal speelt zich enige jaren voor de gebeurtenis van het eerste boek af. Tovenaar Zedd moet in de oorlog met D'Hara de verschikkelijke keuze maken tussen het leven van zijn dochtertje en het algemeen belang. Het taalgebruik is eenvoudig, evenals het plot en karakterisering. Door de grafische beschrijving van een moord op een kind is dit werk ongeschikt voor jeugdige lezers. Het verhaal staat op zichzelf en vereist geen kennis van de andere boeken uit de serie. Deze novelle is eerder onder de titel 'Bottenschuld' uitgegeven in de eerste bundel 'Legenden' (2002; samengesteld door Robert Silverberg)* waardoor deze losse uitgave feitelijk overbodig is. Voorin het werk is een landkaart afgedrukt, maar het dorp waar dit verhaal zich grotendeels afspeelt, staat er niet op. Het werk van Goodkind is vergelijkbaar met Robert Jordan en Terry Brooks. Normale druk.

À propos de Terry Goodkind

Terry Goodkind, né le 11 janvier 1948 à Omaha dans le Nebraska et mort le 17 septembre 2020 à Boulder City au Nevada, est un romancier américain de fantasy.

Il est connu pour son cycle de L'Épée de vérité qui s'est vendu à plus de vingt millions d'exemplaires dans le monde.

Les œuvres de Terry Goodkind sont fortement influencées par la philosophie objectiviste d'Ayn Rand.

Biographie

Terry Goodkind naît en 1948 à Omaha dans le Nebraska. Il poursuit des études d'art afin de se spécialiser dans la représentation de la faune et de la flore.

Durant sa scolarité, la lecture est une torture pour lui car il est dyslexique. Il faut l'encouragement de ses professeurs pour qu'il y prenne goût et qu'il puisse transcrire ses m…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions