Livre audio
Néerlandais

De griezels

Roald Dahl (auteur), Jan Meng (narrateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Meneer Griezel, een viezerik met een baard vol eten, en mevrouw Griezel, die een glazen kunstoog heeft, doen altijd erg lelijk tegen elkaar en tegen allerlei dieren
Titre
De griezels
Auteur
Roald Dahl
Narrateur
Jan Meng
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The twits
Éditeur
Amsterdam: Rubinstein, © 2007
1 cd
Durée
52 min.
ISBN
9789054449799

Plusieurs formats:

Commentaires

Luisterboek met de integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door Rubinsteins vaste Dahl-vertolker Jan Meng. Deze weergave is een opnieuw gemasterde versie van de oorspronkelijke opname uit 1989. Meneer en mevrouw Griezel zijn twee misselijke, miezerige misbaksels die elkaar en de hen omringende dieren het leven zuur maken. Deze nemen wraak op de 'griezelmanier' en afgezien van twee hoopjes kleren is er tenslotte niets meer van het echtpaar over. De auteur heeft zich goed ingeleefd in de wereld van kinderen. Hij is een van hen en stelt zichzelf m.b.v. de aanspreekvorm ook vertrouwelijk op een lijn met zijn lezers die heerlijk kunnen griezelen om deze vieze gemenerikken. Associatief geschreven met veel vaart en fantasie in een subtiel soort humor. Rijk, suggestief taalgebruik met fraaie alliteratie en mooie beeldspraak. Een boek dat terecht in 1982 met een Zilveren Griffel is bekroond.

À propos de Roald Dahl

Roald Dahl, né le 13 septembre 1916 à Llandaff au pays de Galles et mort le 23 novembre 1990 à Oxford en Angleterre, est un écrivain britannique et scénariste, auteur de romans et de nouvelles, qui s'adressent aussi bien aux enfants qu'aux adultes, mais mieux connu pour ses ouvrages de littérature d'enfance et de jeunesse.

Ses œuvres les plus célèbres sont Charlie et la Chocolaterie (Charlie and the Chocolate Factory, 1964), adapté plusieurs fois au cinéma, ainsi que des recueils de nouvelles : Bizarre ! Bizarre ! (Someone Like You, 1948) qui obtint le prix Edgar-Allan-Poe en 1954, et Kiss Kiss (1959).

Biographie

Enfance

Né au Pays de …En lire plus sur Wikipedia