Livre
Néerlandais

Schatkamer

Mireille Geus (auteur), Evy Van Guyse (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
In de schatkamer liggen bijzondere dingen, met mooie herinneringen die erbij horen. Met gekleurde illustraties. Vanaf 4 jaar.
Titre
Schatkamer
Auteur
Mireille Geus
Dessinateur
Evy Van Guyse
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789047713920 (hardback)

Commentaires

Een prentenboek over de schatkamer waar allerlei spullen liggen, zoals de bromtol en de narcis van oma. Het mooist zijn de herinneringen die erbij horen. Het verhaaltje is in zachte stijl geschreven. Met artistieke illustraties in vooral aardse en warme tonen, met soms duistere onderwerpen zoals een dode wurm in een luciferdoosje. Mireille Geus (Amsterdam, 1964) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Ze won eerder de prestigieuze Gouden Griffel. Voor kinderen vanaf 4 jaar.

Schatkamer

Hebben we ze niet allemaal: kleine voorwerpen waaraan we gehecht zijn omdat ze een emotionele waarde hebben door het verhaal dat erachter zit.In dit prentenboek zitten een aantal van die voorwerpen verstopt in de slaap- (of is het “schat”)kamer van de jongen. De ik-persoon nodigt zijn vriendje en de lezer uit om mee te komen kijken naar de schatten die hij verzameld heeft. Geen dure dingen, maar voorwerpen zoals een plank, een speen, een knuffel, een kaartje en zelfs een dode regenworm. Stuk voor stuk dragen ze een verhaal met zich mee. Zo komt de plank van het bed waarin hij geboren is en komt het kaartje uit een ver land (dat eigenlijk gewoon Flevoland blijkt te zijn). Elk voorwerp wordt uitvergroot. Het verhaal dat erachter schuilt en de perceptie die de jongen heeft worden mee in de illustratie opgenomen. Het verhaal loopt er zelfs in verder, want er is soms meer te zien in de tekening dan wat de tekst zegt. Zo wordt van de knuffel geschreven dat hij lekker r…Lire la suite