Livre
Néerlandais

Op vleugels van de adelaar

Ken Follett (auteur), Annelies Hazenberg (traducteur)
De directeur van een Amerikaanse maatschappij zet tijdens de revolutie in Iran een grote reddingsactie op touw om twee van zijn medewerkers uit de gevangenis in Iran te bevrijden.
Titre
Op vleugels van de adelaar
Auteur
Ken Follett
Traducteur
Annelies Hazenberg
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
On wings of eagles
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, [2021]
574 p.
ISBN
9789022592878 (paperback)

Commentaires

In december 1978 worden twee employés van een Amerikaans computerbedrijf in Teheran gearresteerd op een fictive aanklacht, in de woelige dagen van de Iraanse revolutie. De eigenaar gebruikt alle politieke druk om zijn mensen vrij te krijgen, en wanneer dit niet lukt, zet hij een unieke reddingsoperatie op touw met een team van eigen zakenmensen onder leiding van een oud-legerkolonel, die erin slaagt iedereen over de grens met Turkije te krijgen. Ken Follett (1949) heeft deze ware gebeurtenissen aangewend voor het schrijven van een sterke 'faction novel', waarbij hoogstens de namen veranderd zijn en de feiten gedramatiseerd. In hoog tempo voert hij de lezer langs Amerika's politieke galerij en langs die revolutionaire en verschrikkelijke maanden in Iran zelf. Hij heeft nogal wat pagina's nodig gehad, en de vertaling is niet optimaal, maar over het algemeen is het een adembenemend politiek avonturenboek geworden. Met lijst van personages.

À propos de Ken Follett

CC-BY-SA-3.0 - Image by Ken Follett official website. Original uploader was JuergenL at de.wikipedia

Kenneth Martin Follett dit Ken Follett, CBE, né le 5 juin 1949 à Cardiff, est un écrivain gallois spécialisé dans les romans d'espionnage et les romans historiques.

Biographie

Il obtient une licence de philosophie à l'University College de Londres. Après l'université, il travaille en tant que journaliste à Cardiff puis à Londres où il commence à écrire. En 1978, son roman L'Arme à l'œil devient un succès de librairie pour lequel il recevra l'année suivante le prix Edgar-Allan-Poe du meilleur roman.

Ken Follett s'exprime avec aisance en français.

Musicien amateur, il a appris la guitare en autodidacte à l'âge de 14 ans. Il chante et joue de la guitare basse avec le groupe Damn Right I Got the Blues qu'il a fondé il y a une vingtaine d'années, et joue occasionnellement une basse de balalaïka avec le groupe de …En lire plus sur Wikipedia