Een aan lager wal geraakte acteur komt in de problemen als hij het lijk mag 'spelen' in de reconstructie van een serie onopgeloste moorden.
Titre
Je fais le mort / réalisation et scén. Jean-Paul Salomé
Directeur
Jean-Paul Salomé
Compositeur
Bruno Coulais
Acteur
François Damiens Géraldine Nakache Lucien Jean-Baptiste
Langue
Français
Éditeur
Lumiere, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
124 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5425019007539

Commentaires

Franse komische ‘whodunit’ van Jean-Paul Salomé met komiek Francois Damiens in de hoofdrol. Jean was ooit een veelbelovende acteur, maar door zijn betweterige gedrag wil niemand meer met hem samenwerken. Wanneer hij alleen nog maar rolletjes krijgt voor suffe commercials en zijn kinderen zich daardoor schamen voor hem, houdt hij ermee op. Uit geldnood neemt Jean een bijzondere klus aan. Hij wordt slachtoffer en lijk voor de reconstructie van een dubbele moord in een skioord in de Franse Alpen. Nu blijkt zijn ervaring als acteur in een politieserie van pas te komen. Door zijn eigenwijze gedrag en zijn oog voor detail denkt hij de moord op te kunnen lossen. Of de aanklager (Géraldine Nakache) ook zo blij is met het aandeel van Jean in de moordzaak is nog maar de vraag. Patricia Smagge (Cinemagazine, 04-05-'14) geeft 3 1/2 ster: 'Wat vooral knap aan deze film is, is dat je een komedie verwacht – en krijgt – maar er op de koop toe een oprecht spannend moordmysterie bij cadeau krijgt.' Bev…Lire la suite

À propos de Jean-Paul Salomé

Jean-Paul Salomé, né en 1960, est un réalisateur et scénariste français.

Biographie

Après avoir étudié le cinéma à la Sorbonne Censier, il est assistant dans le tournage de films, notamment en 1981 dans le film Les Uns et les Autres de Claude Lelouch. Puis il réalise deux courts-métrages qui sont des documentaires : L'Heure d'aimer en 1983 et La petite Commission en 1984. En 1991, il réalise un premier long-métrage pour la télévision : Crimes et jardins pour lequel il a aussi écrit le scénario.

Il réalise par la suite d'autres longs-métrages, dont Les Femmes de l'ombre avec Sophie Marceau, sorti en 2008.

En janvier 2013, il est élu président d'UniFrance Films.

Filmographie

Cinéma