Livre
Néerlandais

De provincie

Jan Brokken (auteur)

De provincie

Dans la série:
Grote ABC; 472
Een man raakt betrokken bij een moord op het Zuid-Hollandse eiland waar hij is geboren en wordt daardoor geconfronteerd met zijn verleden.
Titre
De provincie
Auteur
Jan Brokken
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 1984
172 p.
ISBN
90-295-0790-X

Commentaires

Herdruk van het romandebuut uit 1984 van de inmiddels succesvolle Nederlandse schrijver (1949). De hoofdpersoon raakt aanvankelijk zijdelings, maar al spoedig meer en meer rechtstreeks, betrokken bij een moord die gepleegd is op het Zuid-Hollandse eiland waar hij vandaan komt, en waar hij al lang niet meer is geweest. De hoofdpersonen in het drama behoren tot de kleine kring van vrienden van zijn jeugd. Het boek gaat over de speurtocht die hij onderneemt naar de waarheid, en stukje bij beetje peutert hij de informatie los bij de gesloten eilandbewoners. Vroeger stond hij er buiten, nu is hij indringer in hun leven. Als hij de waarheid ten slotte achterhaalt, is er niemand mee gediend dat ze openbaar wordt gemaakt en hij verlaat het eiland en zijn verleden nu voorgoed. Behalve de goed gedoseerde oplossing van het 'raadsel', gaat het in dit boek om het inzicht dat de hoofdpersoon krijgt in zijn leven, en de visie daarop van de eilanders - waarvoor hij vroeger geen oog had. Hoewel het ps…Lire la suite

À propos de Jan Brokken

Jan Brokken est un écrivain et journaliste néerlandais né le 10 juin 1949 à Leyde. Il a remporté, en 1988, le prix Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs, une des plus hautes récompenses littéraires de son pays.

Biographie

Jan Brokken parle plusieurs langues, dont le français. Reconnu comme l'un des plus grands écrivains de son temps dans son pays, traduit dans de nombreux pays,, il demeure peu connu en France, du grand public comme des critiques. Seuls deux livres ont été traduits à ce jour en français : Les Âmes baltes en 2013 et Le Jardin des Cosaques en 2018.

Le Jardin des Cosaques (2018)

Les critiques français commencent à s'intéresse…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions