Bande dessinée
Néerlandais

De bamboe-baby

Greg (scénariste), André Franquin (antécédent bibliographique), Batem (dessinateur)
Titre
De bamboe-baby
Scénariste
Greg
Antécédent bibliographique
André Franquin
Dessinateur
Batem
Langue
Néerlandais
Éditeur
Monaco: Marsu Productions, 1997
48 p. : ill.
ISBN
2-908462-95-8

Commentaires

De Marsupilami is een langstaartig, uiterst zeldzaam en heel intelligent dier dat alleen in het Zuid-Amerikaanse landje Palombië voorkomt. In dit verhaal komt het in aanraking met een ander zeldzaam dier, een jonge panda, die per parachute uit een neerstortend vliegtuig is neergekomen in het oerwoud. Het probleem is dat panda's alleen bamboe eten, en dat groeit maar op één plek in het hele land. Gelukkig biedt de Marsupilamifamilie hulp. Een aardig, humorvol verhaal waarin de eigenaardigheden van de Marsupilami volop gebruikt worden net als die van de archetypes uit de menselijke bevolking: een corrupte Palombiër, een nazistische piloot, een indianenhoofdman die aan Harvard en in Heidelberg gestudeerd heeft, de twee Chinezen die de panda vervoerden enz. Bekwaam getekend in karikaturale stijl volgens de principes van de Dupuis-stal. Er zullen volop liefhebbers zijn voor dit vrijwel geweldloze verhaal.

À propos de Greg

Michel Regnier dit Michel Greg ou Greg, né le 5 mai 1931 à Ixelles (Région de Bruxelles-Capitale) et mort le 29 octobre 1999 à Neuilly-sur-Seine, est un dessinateur, scénariste, rédacteur en chef et directeur littéraire de bande dessinée belge naturalisé français.

Avec plus de 250 albums à son actif, en tant que dessinateur et (ou) scénariste, il fait partie des créateurs les plus prolifiques de la bande dessinée franco-belge.

Biographie

Michel Regnier naît le 5 mai 1931 à Ixelles, une commune de l'agglomération bruxelloise, il grandit à Herstal, près de Liège. Il crée ses premières séries pour un quotidien belge au lendemain de …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions