Bande dessinée
Néerlandais

Ko Bolt

Gos (scénariste)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Ballonstrip. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Ko Bolt
Scénariste
Gos
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Marcinelle]:: Dupuis, 2002
48 p. : ill.
ISBN
90-314-2407-2

Commentaires

Lang lang geleden werd Ko Bolt, de dwergtuinman, als straf op de planeet van de Melkwegers opgesloten door de machtige astronaut Atlas. Bij zijn ontwaken heeft hij 48 uur de tijd om zijn broers te zoeken en zijn domein in orde te brengen. Atlas heeft zijn vrouw en schoonzusters in vogels omgetoverd en deze veroorzaken heel wat problemen als Ko Bolt eindelijk ontwaakt. Zij groeien zo snel dat alle Melkwegers er last van hebben. Toch belet hen dat niet Ko Bolt te helpen. En met verenigde krachten ontdekken de Katamarom, Kheena, de Melkwegers en Ko Bolt met de hulp van de Ramoecha's hoe ze de broers van Ko Bolt kunnen redden.

Ko Bolt is een aardig en vrij grappig album. De vogels die alles opeten en bemesten, de groeistaf die alles sneller doet groeien en het inzetten van de Ramoecha's die dankzij hun elektrische schokken de broers uit Ko Bolts eigen lichaam te voorschijn halen, zijn goede vondsten. Dit 33ste album is een grappig verhaal dat zijn ideeën haalt bij een aantal klassi…Lire la suite
Van de hand van Spirou-oudgediende Gos hier alweer het 33ste Katamarom-album, een mengeling van fantasy en mythologie, met kinderlijke figuurtjes die toch wel erg hoogdravende taal uitslaan. Door de combinatie van deze kenmerken wordt het moeilijk een geschikte doelgroep voor dit verhaal aan te geven: Ko Bolt is een soort boze dwerg die ineens nog 6 broers blijkt te hebben, een soort Smurfen maar dan met een rijkere woordenschat... Het is natuurlijk een beroemde strip, maar behalve voor volwassen verzamelaars en pientere kinderen is dit een minder toegankelijke strip.

À propos de Gos

Gos, de son vrai nom Roland Goossens, est un scénariste et dessinateur de bande dessinée belge, né le 1er mars 1937 à Thy-le-Château.

Biographie

Successivement opérateur de cinéma puis apprenti imprimeur, il entre ensuite dans la force navale belge en 1954. Sous-officier dans un service qui collabore - entre autres - avec l'OTAN, il répertorie les apparitions d'OVNI observées par les pilotes. Il crée Quand on est dans les cols bleus, sa première bande dessinée en 1961, pour la revue militaire Nos forces. Il quitte l'armée en 1965.

Parallèlement, et après s'être perfectionné durant son temps libre, il collabore, dès 1964, à l'écriture de Jacky et Célestin, une série dessinée par François Walthéry, au sein du studio Peyo. Il collabore ensuite à plusieurs albums des Schtroumpfs et de Ben…En lire plus sur Wikipedia