Bande dessinée
Néerlandais

Een verscheurd land

Dugomier (scénariste), Benoît Ers (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
François, Lisa en Eusèbe zetten hun gevecht voort. Het Lynx-netwerk krijgt de opdracht een ‘pianist’ te beschermen. De pianist is in feite een spion die de apparatuur moet plaatsen om het lokale Verzet met Londen te laten communiceren.
Titre
Een verscheurd land / scenario Dugomier ; tekeningen Ers
Scénariste
Dugomier
Dessinateur
Benoît Ers
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le pays divisé
Éditeur
Brussel: Le Lombard, 2021
47 p. : ill.
ISBN
9789064212970 (paperback)

Commentaires

Het is eind 1942. De Franse jongens François en Eusèbe en het Duitse weesmeisje Lisa zijn alweer vijftien jaar oud. Samen vormen zij het verzetsgroepje 'De lynx', dat door middel van berichtjes op behangselpapier contact maakt met volwassenen die ondergronds strijden tegen de Duitse bezetters. Hun eigen rol wordt echter steeds belangrijker als François zogenaamd namens 'De lynx' een radio-operator helpt bij het vinden van veilige plekken om berichten te versturen. Dat is behoorlijk riskant en ze worden bijna gesnapt. Ondertussen hebben de Duitsers het tot dan toe 'vrije zuiden van Frankrijk' ondanks hun eerst gemaakte beloften toch bezet. Kortom, er gebeurt heel wat in dit vijfde deel dat wederom een voor kinderen aansprekend beeld biedt van hoe het is om in een onderdrukt land te leven. Het heldere verhaal is weliswaar op de Franse situatie gericht, maar veel is vergelijkbaar met die tijd in ons land. Het geheel is getekend in de typische ronde stijl van de Robbedoes-stal, waardoor o…Lire la suite

À propos de Dugomier

Vincent Dugomier de son vrai nom Vincent Lodewick, né à Uccle (Bruxelles) le 20 août 1964, est un auteur de bande dessinée belge.

Carrière

Formation et débuts

Au milieu des années 1981, il suit les cours du soir donnés par Eddy Paape à l'Académie de Saint-Gilles.

De 1987 à 1991, il écrit des scénarios d'animations pour Le Journal de Spirou avec, au dessin, Benoît Ers, Mauricet, Bruno Wesel, Olis, Bruno Gazzotti, Jean-Luc Cornette, Philippe Wurm, etc. C'est également dans le Journal de Spirou que nait sa première série, La Vie secrète des poubelles avec les dessins de Malik.

En 1990, il livre 144 gags en une planche pour Marsu Product…En lire plus sur Wikipedia