Bande dessinée
Néerlandais

De orchidee van de Chahuta's

Dugomier (scénariste), Batem (dessinateur), André Franquin (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Titre
De orchidee van de Chahuta's
Scénariste
Dugomier
Dessinateur
Batem
Antécédent bibliographique
André Franquin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'orchidée des Chahutas
Éditeur
Monaco: Marsu Productions, 2004
46 p. : ill.
ISBN
2-912536-42-1 (paperback) 9782912536426 (paperback)

Commentaires

In het begin van de jaren vijftig van de twintigste eeuw trad de marsipulami, een tijgerachtig diertje met een multifunctionele staart, afkomstig uit het oerwoud van een bananenrepubliek, voor het eerst op in de stripserie 'Robbedoes & Kwabbernoot'. Vanaf 1987 kreeg deze creatie van de tekenaar Franquin een eigen stripreeks, waarin voorliggend zeventiende deel gaat over de zoektocht in het Amazonegebied naar een zeldzame orchideeënsoort. Zowel de autochtone bevolking, een argeloze kunstschilder als een stadsmens, die door geldgebrek gedwongen wordt aan de zoektocht deel te nemen, zien in de orchidee de oplossing van hun problemen. De marsipulami en zijn familie zien vol leedvermaak en verbazing naar de verbetenheid waarmee de partijen elkaar te lijf gaan in hun strijd om de begeerde bloem. Het zeer humoristisch vertelde en uitgebeelde verhaal staat bol van de kolderieke situaties. Het taalgebruik is eenvoudig. De tekenaar werkt volgens de ideeën van Franquin, karikaturaal en in de gra…Lire la suite

À propos de Dugomier

Vincent Dugomier de son vrai nom Vincent Lodewick, né à Uccle (Bruxelles) le 20 août 1964, est un auteur de bande dessinée belge.

Carrière

Formation et débuts

Au milieu des années 1981, il suit les cours du soir donnés par Eddy Paape à l'Académie de Saint-Gilles.

De 1987 à 1991, il écrit des scénarios d'animations pour Le Journal de Spirou avec, au dessin, Benoît Ers, Mauricet, Bruno Wesel, Olis, Bruno Gazzotti, Jean-Luc Cornette, Philippe Wurm, etc. C'est également dans le Journal de Spirou que nait sa première série, La Vie secrète des poubelles avec les dessins de Malik.

En 1990, il livre 144 gags en une planche pour Marsu Product…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions