Lecture facile
Néerlandais

Geheim gezocht

Dirk Nielandt (auteur), Paula Gerritsen (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Kato kan slecht geheimen bewaren. Toch wil zij een geheim hebben. Ze gaat op zoek, ook in het dagboek van haar vriendin Loes. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Geheimen
Niveau de lecture
AVI 5, AVI E4
Titre
Geheim gezocht
Auteur
Dirk Nielandt
Dessinateur
Paula Gerritsen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tilburg: Zwijsen, 2003
47 p. : ill.
ISBN
90-276-4823-9 (hardback) 9789027648235 (hardback)

Commentaires

In de catalogus van uitgeverij Zwijsen lees je dat de Zoeklichtreeks bestemd is voor kinderen vanaf negen jaar die moeite hebben met lezen. De boeken zijn in leestechnisch opzicht eenvoudig terwijl de verhalen inhoudelijk aansluiten bij de belangstelling van kinderen van negen jaar.

Geheim gezocht is een grappig en vlot leesbaar verhaal over een meisje dat er niet in slaagt om een geheim te bewaren. Al doet ze nog zo haar best, het ontglipt haar steeds. Toch wil Kato bewijzen dat ook bij haar geheimen veilig zijn. Daarvoor moet ze echter eerst een geheim ontdekken. Stiekem leest ze in het dagboek van vriendinnetje Loes iets over verdriet, ruzie en gevangen en ze besluit hieruit dat de papa van Loes in de gevangenis zit. Nu heeft ze een geheim, maar ook dat kan ze niet bewaren en daar komen nare gevolgen van (leeservaring D en, AVI 5 ). [Anita Wuestenberg]
Het meisje Kato kan slecht geheimen bewaren. Toch wil ze graag een geheim hebben; ze gaat er zelf naar op zoek. Ze krijgt ruzie met haar vriendin, nadat ze stiekem in haar dagboek heeft gelezen en ook nog verkeerde conclusies gaat trekken. Aantrekkelijk deeltje uit de serie 'Zoeklicht' met als thema Geheim, een serie bestemd voor kinderen in de bovenbouw die moeite hebben met lezen. De boeken zijn in leestechnisch opzicht eenvoudig, terwijl de verhalen inhoudelijk aansluiten bij de belangstelling van deze kinderen. De tekst (AVI-E4) met een duidelijke druk in fladderzetsel bestaat uit korte, eenvoudige zinnen en is ingedeeld in korte hoofdstukken. Elk hoofdstuk wordt aangevuld met een vlotte potloodtekening, meestal paginagroot. Vanaf ca. 9 jaar.