Bande dessinée
Néerlandais

Een zware dobber

Daniel Kox (auteur), Raoul Cauvin (scénariste)
Dans la série:
Agent 212; 30
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
30ste deel van de hilarische avonturen van Agent 212! Arthur, agent 212, is geen superagent en al helemaal geen held. Het liefst zou hij zijn dagen in zijn fauteuil doorbrengen met zijn hond, Kiki, op voorwaarde dat zijn schoonmoeder niet in de buurt is. In het commissariaat vindt hij gelukkig wat rust… Alle missies van Agent 212 draaien uit op een catastrofe, tot groot jolijt van de lezers die do
Titre
Een zware dobber
Auteur
Daniel Kox
Scénariste
Raoul Cauvin 1938-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Descente de police
Éditeur
[Marcinelle]: Dupuis, 2021
46 p. : ill.
ISBN
9789031435104 (paperback)

Commentaires

De hoofdpersoon uit deze langlopende stripreeks uit de Dupuisstal is agent 212. Hij is de schlemiel die zichzelf steeds weer in moeilijkheden brengt. Dit betekent dat de strip voortdurend slapstick oplevert. Regelmatig wordt zijn pad gekruist door een notoire zelfmoordenaar die er maar niet in slaagt zijn doel te bereiken. Niet alleen in functie, maar ook op vakantie wordt de agent in zijn lotgevallen nauwgezet gevolgd. De korte komische sketches beslaan één of meerdere pagina's. De humoristische tekenstijl past goed bij de grappige teneur van de verhalen. Afzonderlijk leesbaarnaast het vorige deel, 'Een neus voor gevaar' (2016)*.

À propos de Daniel Kox

Daniel Kox, né à Ottignies le 4 février 1952, est un dessinateur belge de bandes dessinées.

Biographie

Après quelques premiers travaux, il devient l’assistant de Dino Attanasio.

En 1970, il publie Vladimir et Firmin, une série de gags en une planche sur un garde forestier et un braconnier, pour le mensuel belge Samedi-Jeunesse.

C’est en 1974 que débute sa collaboration avec le journal Spirou. En 1975, il crée la série L’agent 212 avec Raoul Cauvin au scénario. Cette série rencontre le succès et le premier album paraît en 1981.

Série principale

  • L'Agent 212

Notes et références

An…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions