Bande dessinée
Néerlandais

Eenhoorn wijst de weg

Dana Simpson (auteur)

Eenhoorn wijst de weg

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
De beste vriendin van Evi (9) is Goudsbloem, een ijdele eenhoorn. Samen bespreken ze van alles, bijvoorbeeld het komende Halloween-feestje, de onzin van toetsen, hoe erg het is om te liegen of de streken van Evi’s rivaal Deborah, die bevriend is met een kobold. Korte grappige ballonstrips in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Eenhoorns
Titre
Eenhoorn wijst de weg
Auteur
Dana Simpson
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Unicorn crossing
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2022
175 p. : ill.
ISBN
9789026156397 (hardback)

Commentaires

Evi’s beste vriendin is Goudsbloem, de eenhoorn met wie ze van alles mee bespreekt. Goudsbloem is grappig, loyaal en ontzettend ijdel. Ze bespreken bijvoorbeeld een Halloween-feestje dat er aankomt, de (on)zin van toetsen en de consequenties van liegen. Een ander belangrijk onderwerp is natuurlijk hoe geweldig het is om bevriend te zijn met een eenhoorn, vooral als deze magie gebruikt om je te appen. Ook Evi’s rivaal Deborah komt voor in de verhalen. Dit is een populair meisje dat bevriend is met een kobold. Ze doet onaardig tegen Evi en is misschien wel net zo ijdel als Goudsbloem. Het boek is in stripvorm, met op elke bladzijde een verhaaltje, waarbij soms een langer verhaal meerdere pagina's beslaat. De illustraties zijn erg grappig, met fantastische gezichtsuitdrukkingen. Achterin is een lijst met de uitleg van moeilijke woorden, zoals acclimatiseren en esthetisch, die staan in de tekst in in het roze gedrukt. Dit boek is een aanrader voor liefhebbers van strips en graphic novels…Lire la suite

À propos de Dana Simpson

CC BY-SA 4.0 - Image by Pedantia

Dana Claire Simpson est une dessinatrice américaine, mieux connue en tant que créatrice de la bande dessinée Lucie et sa licorne (en) , ainsi que de la bande dessinée en ligne, Ozy and Millie. Parmi les autres œuvres créées par Simpson, on peut citer le dessin animé de commentaire politique I Drew This et la bande dessinée Raine Dog.

Jeunesse

Simpson est née à Pullman, dans l'État de Washington sous le nom de David Craig (DC) Simpson, puis passe la majeure partie de sa vie dans la région de Seattle. Elle est diplômée du Evergreen State College.

Alors qu'elle a une vingtaine d'années, elle transitionne MtF et prend le nom de Dana Claire Simpson. Elle vit à Santa Barbara en Californie avec son mari David Brodbeck.

Carrière

<…En lire plus sur Wikipedia