Nadat ze haar man op overspel heeft betrapt besluit een Parijse concertpianiste met haar oude leven te breken en op reis te gaan
Titre
Villa Amalia
Directeur
Benoît Jacquot
Antécédent bibliographique
Pascal Quignard
Compositeur
Bruno Coulais
Acteur
Isabelle Huppert
Langue
Français
Éditeur
De Filmfreak, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2009
Durée
91 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
ISBN
9789058497833 9789058499882
mooov

Commentaires

Een psychologisch drama van Benoît Jacquot (À tout de suite) met in de hoofdrol Isabelle Huppert (Home, Nu propriété). Ann is een concertpianiste in Parijs die nadat ze haar man op overspel heeft betrapt, besluit haar oude leven achter zich te laten: haar huis, carrière en foto's. Haar reis brengt haar naar een afgelegen Italiaans eiland, waar ze de verwaarloosde, prachtig gelegen 'Villa Amalia' gaat opknappen. De recensenten oordelen wisselend. Coen van Zwol (NRC 20-1-'10) noemt het een '(...) wat bloedeloos drama (...) De rol is Huppert op het lijf geschreven, maar haar charisma redt Villa Amalia niet helemaal van de verveling. (...)' Jos van der Burg (Filmkrant januari '10): '(...) Jacquot is een estheet, die liever zijn camera weggooit dan betrapt te worden op rauwheid. Toch slaat de balans positief uit, al was het maar omdat Isabelle Huppert, die voor de vijfde keer samenwerkt met Jacquot, weer een geweldige prestatie levert. (...)' Er zijn geen extra's.

À propos de Benoît Jacquot

CC BY-SA 4.0 - Image by CinemasStudioTours

Benoît Jacquot est un réalisateur français, né le 5 février 1947 à Paris.

Biographie

Carrière

Benoît Jacquot commence sa carrière cinématographique en 1965 comme assistant de Bernard Borderie sur un film de la série Angélique et comme assistant de Marguerite Duras, Marcel Carné et Roger Vadim.

Il est membre de L'Exception, un groupe de réflexion sur le cinéma créé par Jean-Michel Frodon. Il a été président du jury du concours d'entrée de la Fémis en 2003.

En 2012, il reçoit le prix Louis-Delluc pour Les Adieux à la reine, adaptation du roman éponyme de Chantal Thomas. En 2013, le film obtient trois Césars lors de la 38e cérémonie des César.

En lire plus sur Wikipedia