Door een speling van het lot wordt een man verliefd op een vrouw waarvan hij niet weet dat zij de zus van zijn grote liefde is.
Langue
Français
Titre parallèle
Trois coeurs
Éditeur
Cinéart, [2015]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2014
Durée
106 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5414939915819

Commentaires

Frans drama van Benoît Jacquot uit 2014 (Les adieux à la reine), met Benoît Poelvoorde, Charlotte Gainsbourg, Chiara Mastroianni en Catherine Deneuve. Een belastingambtenaar uit Parijs strandt in een stadje in de Drôme. Op zoek naar een hotel ontmoet hij Sylvie met wie hij de hele nacht door het stadje wandelt en praat. Door een speling van het lot loopt hun relatie spaak, waarna de man verliefd wordt op een andere vrouw, zonder dat hij weet dat zij de zus van zijn grote liefde Sylvie is. De recensenten zijn eensgezind kritisch. Joost Broeren (Filmkrant november '14) geeft 2 1/2 ster: 'Regisseur Benoît Jacquot vermengt de plotverwikkelingen van het (vrouwelijke) melodrama met de stilistische kenmerken van een (mannelijke) thriller. In theorie een interessant experiment, dat echter niet gelukkig uitpakt. (...) Aan het prachtig ingetogen spel van de drie acteurs ligt het niet, noch aan Catherine Deneuve (ook in het echt Mastroianni's moeder) in een bijrol als de moeder van de zussen. Ma…Lire la suite

À propos de Benoît Jacquot

CC BY-SA 4.0 - Image by CinemasStudioTours

Benoît Jacquot est un réalisateur français, né le 5 février 1947 à Paris.

Biographie

Carrière

Benoît Jacquot commence sa carrière cinématographique en 1965 comme assistant de Bernard Borderie sur un film de la série Angélique et comme assistant de Marguerite Duras, Marcel Carné et Roger Vadim.

Il est membre de L'Exception, un groupe de réflexion sur le cinéma créé par Jean-Michel Frodon. Il a été président du jury du concours d'entrée de la Fémis en 2003.

En 2012, il reçoit le prix Louis-Delluc pour Les Adieux à la reine, adaptation du roman éponyme de Chantal Thomas. En 2013, le film obtient trois Césars lors de la 38e cérémonie des César.

En lire plus sur Wikipedia