Bande dessinée
Néerlandais

Raadselachtig Palombië

Batem (dessinateur), Stéphan Colman (scénariste), André Franquin (antécédent bibliographique)
De Chahuta’s, een indianenstam die leeft in het hart van de Palombiaanse  jungle, wordt uitgedaagd door de Koejonees, die het voorzien hebben op het  territorium van de Chahuta’s. Die worden door hun vijanden uitgedaagd tot  ‘ungeveg’. De winnende partij krijgt het gebied dat al eeuwenlang in het bezit  is van de Chahuta’s.  Ook de Marsupilami’s maken zich klaar om te vertrekken, maar zij hebben  
Titre
Raadselachtig Palombië
Dessinateur
Batem
Scénariste
Stéphan Colman
Antécédent bibliographique
André Franquin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Palombie secrète
Éditeur
Monaco: Marsu Productions, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789031435296 (paperback)

Commentaires

In een stammentwist tussen twee groepen van indianen in de (fictieve) republiek Palombië moet de Marsupilami (een geel, met zwarte stippen en een lange staart uitgedost dier) het opnemen tegen een enorme vechtersbaas van de tegenpartij. Het schijnbaar ongelijke gevecht wint hij uiteindelijk probleemloos. Inmiddels zijn in de jungle de andere dieren moeizaam onderweg naar de plek waar het Levensfeest moet doorgaan. Het verhaal met een personage dat ooit bedacht werd door de geniale André Franquin davert van de energie en is bijzonder grappig, onder meer ook door de prachtige namen waarmee de indianen zijn bedacht. Dit is stripplezier van de beste soort. Los leesbaar naast het vorige deel, 'Kieldemoahl' (2015)*.

À propos de Batem

CC BY-SA 4.0 - Image by FR

Luc Collin, dit Batem, né le 6 avril 1960 à Kamina (Congo belge), est un dessinateur et scénariste belge de bandes dessinées.

Biographie

Après avoir suivi les cours de Vittorio Léonardo à l'Atelier BD de l'Académie des Beaux-arts de Châtelet durant ses études secondaires, Luc Collin décide de se lancer dans l'illustration. Il s'inscrit à l'Institut Saint-Luc de Liège, où il suit une formation spécialisée dans la bande dessinée.

Il propose son travail aux éditions Dupuis, qui le refuse. Il est donc naturellement redirigé vers la SEPP (Société d'édition, de presse et de publicité), studio spécialisé dans l'adaptation audiovisuelle et merchandising des bandes dessinées. Collin y travaille sur Shoe, Les Snorkels et surtout le Marsupilami.

Lorsque Jean-François Moyersoen convainc André Franquin de la nécessité de développer le Marsupilami en albums, dans le cad…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions