Livre
Néerlandais

Het geheim van de hulphond

Annemarie Jongbloed (auteur), Ivan & Ilia (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Sophie is dol op Bo, de blindengeleidehond van haar vader. Maar haar vader gaat voortaan met de taxi naar zijn werk en Bo moet weg. Sophie wil dat Bo blijft en besluit haar te verstoppen.
Niveau de lecture
AVI E5, AVI M6, AVI 8
Titre
Het geheim van de hulphond
Auteur
Annemarie Jongbloed
Dessinateur
Ivan & Ilia
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2012
85 p. : ill.
ISBN
9789025861216 (hardback)

Commentaires

In Het geheim van de hulphond maken we kennis met Sofie. Haar vader is slechtziend én slechthorend en daarom woont blindengeleidehond Bo bij hen. Bo begeleidt de vader van Sofie naar zijn werk, naar de winkel,... Sofie en haar broer Bart zijn dol op Bo. Maar dan hoort Sofie een gesprek van haar vader waarin hij vertelt dat het te vermoeiend is om met Bo naar het werk te lopen. Liever zou hij de taxi nemen, maar dan moet de hond wel een nieuwe thuis krijgen. Omdat Sofie dat helemaal niet wil, besluit ze Bo te verstoppen in een afgelegen schuurtje. Maar is dat wel een oplossing voor een hond die zo graag mensen helpt en rondrent?
Het geheim van de hulphond is gebaseerd op de persoonlijke ervaringen van auteur Annemarie Jongbloed. Haar partner leidt aan dezelfde aandoening als Sofie’s vader. Met dit boek hoopt ze jonge lezers te laten ontdekken wat het betekent om te leven met een slecht zicht en een slecht gehoor.
Het geheim van de hulphond is opgedeeld in…Lire la suite
Bo is de lieve labrador in het gezin van Sofie. Maar Bo is ook de blindengeleidehond van Sofies vader, die zeer slechtziend is. Hij is bovendien slechthorend. In combinatie met slechtziendheid maakt hem dat vaak erg moe. Hij maakt daardoor steeds minder gebruik van zijn hulphond en daarom moet Bo terug naar de hondenschool van het KNGF, om ingezet te worden voor een ander baasje, dat blind of slechtziend is. Sofie wil geen afscheid nemen van Bo en met hulp van twee vriendjes verstopt ze de hond in een schuurtje. De schrijfster baseert dit verhaal op de situatie in haar eigen gezin, behalve het verstoppen van de hond. Een leuk sfeervol deeltje in de serie 'Geheim'. Lezertjes kunnen zich prima identificeren met de hoofdpersoon. Vlotte verteltrant met korte, getitelde hoofdstukjes, niet te lange eenvoudige zinnen en veel dialoog. Ruime bladspiegel. Mooie pentekeningen, ingekleurd met grijstinten, sluiten goed aan bij de tekst en verlevendigen het verhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions