Livre
Néerlandais

Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was

Anja Feliers (auteur), Jeska Verstegen (dessinateur)

Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Kaatje is verliefd op haar knappe klasgenoot Brett. Ze wil hem uitnodigen om bij haar te komen zwemmen, maar haar briefje belandt bij de stille Louis.
Niveau de lecture
AVI M5, AVI 6
Titre
Kloppend hart, of Hoe verliefd Kaatje was
Auteur
Anja Feliers
Dessinateur
Jeska Verstegen
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2012
40 p. : ill.
ISBN
9789058387608 (hardback)

Commentaires

Kriebels in haar buik en een luid bonzend hart maken zich van Kaatje meester zodra een nieuwe jongen, Brett, de klas binnenstapt. Maar ze is niet de enige die voor zijn charmes valt, want ook Lotte en Emma zijn helemaal weg van de nieuweling. Als Kaatje hem voor zich alleen wil, moet ze actie ondernemen. En dat doet ze ook: ze nodigt hem uit voor een zwempartijtje bij haar thuis. Helaas komt deze uitnodiging per ongeluk bij Louis terecht. Louis is meteen enthousiast. Kaatje wil hem niet kwetsen door te zeggen dat het om een vergissing gaat, maar het stemt haar wel treurig. Tot haar moeder met een oplossing op de proppen komt. Kaatje mag naast Louis ook Emma en Brett uitnodigen. Tijdens de zwemnamiddag blijkt Brett helemaal niet zo aardig te zijn als Kaatje wel dacht.
Dit boek is het tweede deel in de ‘Hartjesreeks’, een serie voor meisjes waarin elk boek een andere ‘grote’ emotie belicht. In dit geval: verliefdheid. Anja Feliers geeft deze verliefdheid weer met levensgrote cliché…Lire la suite
Er komt een nieuwe jongen in de klas, Brett. Kaatje is meteen stapelverliefd op hem. Ze stuurt hem een briefje om te vragen of hij bij haar thuis komt zwemmen. Maar haar stille klasgenoot Louis denkt dat het briefje voor hem bestemd is. Hij is zo blij dat hij mag komen spelen, dat Kaatje hem niet durft te vertellen hoe het werkelijk zit. Dan bedenkt mama een goede oplossing, ze mag beide jongens uitnodigen. Het wordt een middag met een verrassende afloop… Een hartverwarmend en lief geschreven verhaal, dat vanwege de thematiek vooral meisjes zal aanspreken. Het tweede boek in de Hartjes-reeks*, een serie voor beginnende lezers waarin steeds een grote emotie centraal staat, AVI-M5. Aantrekkelijk vormgegeven boekje met korte zinnen en ruime bladspiegel, dat qua woordgebruik en inhoud goed is afgestemd op de doelgroep. Gedrukt op stevig, glanzend papier, met op elke spread een kleurrijke en vrolijke illustratie in warme tinten. Vanaf ca. 8 jaar.

Suggestions