Leeshulp

Soms gaat dat lezen niet (meer) zo gemakkelijk. De lettertjes op de pagina's worden te klein of je hebt moeite om het verhaal goed te volgen.

We proberen om iedereen die moeite heeft om van onze boeken te genieten de nodige hulp aan te bieden.

Als je ogen verslechteren wordt het helaas vanzelf ook moeilijker om te lezen. Speciaal daarvoor is er onze ruime collectie groteletterboeken. En ook onze e-boeken kunnen hierbij van pas komen met hun aanpasbaar lettertype.

Voor wie dit niet meer helpt, zijn er boeken die worden voorgelezen. Zo hebben we de "gewone" luisterboeken op cd (die ook heel fijn zijn voor in de auto), maar ook speciale Daisy-boeken. Wanneer je deze afspeelt op de computer of op een speciale Daisy-speler, dan bieden ze nog veel meer voordelen. Dankzij de bib kan je zo'n speler gratis testen!

Is zelfs een bezoek aan de bib niet meer mogelijk? Ook daarvoor is er een simpele oplossing, namelijk Bib aan huis.

Ten slotte is het mogelijk dat je wel nog goed kan zien, maar toch moeite hebt om te lezen. Misschien is het Nederlands niet je moedertaal bijvoorbeeld. In dat geval helpen wij je graag verder met onze collectie Makkelijk lezen en met de Wablieft krant in onze leeszaal.

Groteletterboeken

Grootletterboeken

De letters zijn hier ongeveer twee keer zo groot als in een gewoon boek, zodat je zelfs met minder goede ogen op de klassieke manier kunt blijven lezen.

Daisy- en luisterboeken

Daisyspeler

Hier zijn de boeken ingesproken, ofwel op een gewone cd ofwel als een speciaal Daisy-boek dat je nog meer mogelijkheden biedt om van het verhaal te genieten

E-boeken

Tolino E-reader

Een e-reader ligt veel lichter in de hand dan een papieren boek en bovendien kan je de grootte van de letters helemaal naar wens instellen!

Makkelijk lezen

Voor wie moeite heeft met het Nederlands bieden we ook boeken aan die een goed, volwassen verhaal combineren met een eenvoudige taal