In uw kot

De bib is gesloten, maar wij doen ons best om jong en oud toch nog te voorzien van lees-, kijk- en luisterplezier.

Ontdek hier de tips van de bib om van te genieten zonder je huis te verlaten.

fundels_corona_250.png

Gratis digitale prentenboeken

Voor kleuters en beginnende lezertjes zijn onze Fundels het ideale tijdverdrijf. Gebaseerd op geweldig mooie bestaande prentenboeken en aangevuld met leuke spelletjes zijn deze digitale verhalen meer dan welkom in elk gezin in lockdown-modus.

Speciaal voor deze vreemde tijden krijg je via de Fundels app nu 15 Fundels gratis. Het gaat om een mix van prentenboeken en AVI-leesboekjes. Deze blijven beschikbaar tot en met 3 april.

Bovendien herhalen we ook ons aanbod van de schoolvakanties: elke week tot 3 april kan je 2 extra boekjes ontlenen uit onze catalogus, bovenop de 7 ontleningen die je als bibliotheekgebruiker gratis kan doen.

Meer info lees je hier.

We gaan op berenjacht

berenjacht.PNG

Je hebt het waarschijnlijk al wel zien opduiken op Facebook: we blijven in ons kot, maar áls we buiten komen met de kinderen, dan gaan we op berenjacht!

Het idee is simpel. Kinderen kunnen niet meer veel doen buiten, behalve wandelen. En jij kan helpen om die wandelingen leuker te maken. Hoe? Zet een teddybeer zichtbaar aan je raam. De kinderen kunnen deze dan tijdens hun wandeling proberen te spotten. Geweldig toch!

Om dit geweldige initiatief nog toffer te maken voor de kinderen, kan je hen eerst het verhaaltje We gaan op berenjacht waar dit idee op gebaseerd is vertellen. Je kan dit verhaal nu niet komen uitlenen in de bib, maar je kan het wel gratis van thuis uit op je tablet installeren als een superdeluxe Fundel!

PS: Ook illustratice Kathleen Amant sprong mee op de berenjachtkar en ontwierp enkele mooie kleurplaten hiervoor. Deze kan je downloaden op haar website.

Let op: volg steeds de richtlijnen van de overheid, ook als je op berenjacht gaat.

Jeugdboekenmaand online

Normaal gezien liep nu de Jeugdboekenmaand in heel Vlaanderen en ook in onze bib, maar ook dat moesten we afgelasten. Gelukkig zijn er heel veel sympathieke jeugdschrijvers en -illustratoren die onze jonge lezertjes niet in de kou willen laten staan.

Op het YouTube-kanaal van de Jeugdboekenmaand komen zij massaal voorlezen, in realtime illustreren, vertellen, teken- en knutseltips geven, en noem maar op... Elke dag komen er nieuwe filmpjes. Zo gaat de Jeugdboekenmaand dus gewoon door bij jou in de huiskamer!

PS: Ook jeugdillustrator Frank Daenen maakt er helemaal op zijn eentje een Online Jeugdboekenmaand van, met elke dag nieuwe filmpjes en activiteiten online! Zijn leuke initiatief volg je hier.

Het online krantenarchief

Als lid van onze bibliotheek heb je van bij je thuis sowieso toegang tot GoPress, het grote online krantenarchief met daarin de artikels van alle grote Belgische kranten en tijdschriften ouder dan twee dagen. De krant van vandaag lezen gaat dus niet, maar om je eens grondig verdiepen in een bepaald onderwerp is het nu het perfecte moment.

Meer info lees je hier.

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Het onderstaande cultuuraanbod vind je online terug en kan meestal gratis worden gebruikt. Veel plezier ermee!

 

Zorg voor elkaar en blijf thuis!