E-boeken op je eigen toestel

Samen met heel wat andere Vlaamse bibliotheken hebben wij een groot digitaal e-boekenplatform ontwikkeld. Hierin delen wij een collectie van zo'n 4.500 e-boeken die je gratis van thuis uit kan downloaden

Op die manier kan je de e-boeken lezen op je eigen e-reader, tablet, smartphone, computer.

Hoe werkt het?

De software waarbinnen je onze collectie e-boeken kan terugvinden heet CloudLibrary. Deze is beschikbaar als app voor Android of Apple, en is hier online terug te vinden. In de app kies je in het keuzemenu voor België - E-boeken Vlaanderen en Brussel - De Bib.

Zowel online als in de app moet je je inloggen met je Mijn Bibliotheek profiel. Ben je lid van onze bib maar heb je nog geen Mijn Bibliotheek profiel? Maak er dan hier onmiddellijk eentje aan!

Om de e-boeken op je e-reader te plaatsen, heb je daarnaast ook nog eens Adobe Digital Editions nodig, dat je gratis kan downloaden voor Windows of Mac. Hoe je de e-boeken precies op je e-reader krijgt vind je terug in onze handleiding hieronder.

 

E-boeken

 

Hoeveel e-boeken kan ik uitlenen?

Je kan steeds 2 e-boeken tegelijk uitlenen. Als je klaar bent met een boek kan je het verwijderen en heb je weer plaats om een nieuw boek uit te lenen.

Vergeet je het te verwijderen? Geen paniek, na 6 weken verdwijnt het boek automatisch van je toestel. Een boete kan je op deze e-boeken dus nooit krijgen.

De uitleentermijn van 6 weken verlengen is niet mogelijk.

 

Uitgeleende e-boeken reserveren

Let op: Deze e-boeken zijn digitale bestanden en in principe dus oneindig vaak downloadbaar. Omwille van het auteursrecht wordt elk exemplaar uit onze collectie echter slechts één maal tegelijk uitgeleend, net als een fysiek boek.

Van elk van de plusminus 4.500 titels in de collectie hebben we echter meerdere exemplaren aangekocht, aangezien deze collectie dus voor heel Vlaanderen geldt. Het precieze aantal varieert al naargelang de populariteit van de titel.

Mocht een e-boek dat je wilt lezen uitgeleend zijn, dan kan je het reserveren. Je kan maximaal 2 reservaties tegelijk doen.

 

Nog geen ervaring met e-readers?

Probeer er dan zeker eens eentje uit in de bib. Wij hebben een aantal toestellen die je gratis kan uitlenen samen met enkele e-boeken erop.

Hoe deze manier van e-boeken lenen precies werkt, lees je hier.

App voor Android

E-boeken op je android tablet op smartphone lezen

Lees hier de handleiding over hoe je via de CloudLibrary app e-boeken kan lezen op je Android tablet of smartphone

>> Naar de handleiding

App voor Apple

E-boeken op je iPad of iPhone lezen

Lees hier de handleiding over hoe je via de CloudLibrary app e-boeken kan lezen op je iPad of iPhone van Apple

>> Naar de handleiding

E-reader via Windows

E-boeken op je e-reader zetten via je windows computer

Lees hier de handleiding over hoe je via Adobe Digital Editions e-boeken van op je Windows computer op je e-reader plaatst

>> Naar de handleiding

E-reader via Mac

E-boeken op je e-reader zetten via je mac computer

Lees hier de handleiding over hoe je via Adobe Digital Editions e-boeken van op je Mac computer op je e-reader plaatst

>> Naar de handleiding

Lees hier de handleiding over hoe je via CloudLibrary e-boeken kan lezen op je pc
>> Naar de handleiding