De e-boeken uit ons aanbod worden enkel uitgeleend op een e-reader van de bib. Je kan hiervoor naar de bib komen en de e-boeken ter plekke op de reader laten zetten, maar je kan de reader ook al op voorhand laten klaarmaken met de e-boeken die jij wil lezen.

e-boeken_aanvragen_kader.PNG

Hoe kan ik een e-raeder laten klaarmaken?

Heel simpel: mail de titels van de e-boeken door naar bibliotheek@dilsen-stokkem.be. Voeg natuurlijk ook je lenersgegevens toe. Een handige manier om de gewenste e-boeken te verzamelen is door ze op een lijstje te zetten.

Wij maken de reader dan zo snel mogelijk klaar en sturen je een mail terug wanneer hij klaar ligt. Je moet hem dan binnen de twee dagen komen afhalen aan de infobalie.

Deze service is volledig gratis.

Let op: Het is niet mogelijk om een e-reader aan te vragen lang voordat je hem wilt uitlenen. Je kan dus niet nu al een mail sturen om een maand later op de datum van jouw keuze een e-reader te komen afhalen.

 

Welke titels kan ik allemaal doorgeven?

We beschikken over een collectie van meer dan 400 e-boeken die we ook verder blijven aanvullen. Al deze titels vind je hier in onze catalogus.

Je kan natuurlijk ook heel gericht naar een bepaald boek zoeken om te zien of we het als e-boek hebben, en je kan altijd een suggestie doen.

 

Is dit hetzelfde als een e-boek reserveren?

Een e-reader klaarmaken met de boeken doen we gratis, maar let op: de reservatie van een e-boek via onze catalogus kost 1 euro!

Als je ons een mail stuurt om een e-reader klaar te maken, kunnen we enkel de e-boeken op de reader zetten die op dat moment beschikbaar zijn. Dit doen we natuurlijk zo snel mogelijk, maar het kan in theorie altijd gebeuren dat er ondertussen nog iemand het e-boek in de bib komt uitlenen. Als je dit wil vermijden kan je een e-boek dat aanwezig is toch reserveren, maar dat kost dus 1 euro. Het kan dan onmiddellijk niet meer worden uitgeleend door iemand anders.

Een reservatie via de catalogus kan je ook doen om een e-boek dat uitgeleend is te reserveren. De persoon die het heeft uitgeleend kan het dan niet meer verlengen en van zodra het weer wordt ingeleverd, wordt het voor jou aan de kant gehouden.